Ρεπορτάζ

Πρωτοβουλία ξενοδόχων για την αισθητική αναβάθμιση των χώρων του πρασίνου του Nοσοκομείου

Γράφει ο
Νεκτάριος Καλογήρου

Τους χώρους πρασίνου του νοσοκομείου Ρόδου πρόκειται να υιοθετήσουν οι ξενοδόχοι της Ρόδου, σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν στην αναβάθμιση της εξωτερικής εικόνας που εμφανίζει το ίδρυμα. Μάλιστα, οι πρώτες παρεμβάσεις έχουν ήδη υλοποιηθεί στα παρτέρια της εισόδου.
Η πρωτοβουλία ανήκει στην κα. Αντωνία Γερονικόλα που μιλώντας προς τη ‘δημοκρατική’ εξήγησε ότι «ζητούμενο είναι ο Δωδεκανήσιος, αλλά και ο τουρίστας που φτάνει νοσηλευτικό μας ίδρυμα να αντικρίζει εικόνα αντάξια της φροντίδας που παρέχουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές». Η εκκίνηση έγινε με τα παρτέρια της εισόδου, που καθαρίστηκαν, επαναφυτεύτηκαν και γενικά αναδείχθηκαν.
«Πρόκειται για μια υποδομή άμεσα συνδεδεμένη με το τουριστικό μας προϊόν και η καλή της εικόνα αμέσως αντανακλά στη γενικότερη εικόνα της Ρόδου ως προορισμού. Βέβαια, είναι πολλά ακόμα εκείνα που πρέπει να γίνουν στους χώρους πρασίνου και στα δύο κεντρικά, εσωτερικά αίθρια του νοσοκομείου μας». Η κα. Γερονικόλα εννοεί πως η εξωτερική εικόνα μιας τόσο σημαντικής υποδομής δεν μπορεί να έχει αφεθεί στα χέρια ενός κηπουρού, που παλεύει μόνος του και χωρίς πόρους.
Η ανάπτυξη της πρωτοβουλίας έχει δύο στάδια. Το πρώτο αφορά στην εκτέλεση όλων των εργασιών αποκατάστασης των χώρων πρασίνου και αυτό αποτελεί το πιο δύσκολο έργο. Τα ψηλά δέντρα χρειάζονται κλάδεμα, υπάρχουν συγκεκριμένα φυτά πρέπει να εκριζωθούν καθώς σε αυτά συνήθως δημιουργούν φωλιές τα πάσης φύσης τρωκτικά, καθώς και παρτέρια που έχουν «πνιγεί» από «άγρια» βλάστηση. Σε αυτή τη φάση θα χρειαστεί και η βοήθεια των καλαθοφόρων οχημάτων του Δήμου Ρόδου. Το δεύτερο στάδιο προβλέπει την εβδομαδιαία συντήρηση όλων των παρεμβάσεων που θα έχουν γίνει.
«Προς το παρόν θα επικεντρωθούμε σε παρεμβάσεις από την είσοδο και αριστερά μέχρι το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, όπως και στο αίθριο που βρίσκεται δίπλα στο Ακτινολογικό. Τα σημεία αυτά εμφανίζουν τη μεγαλύτερη κίνηση επισκεπτών» εξήγησε η κα. Αντωνία Γερονικόλα.
Κατά την τρέχουσα περίοδο γίνεται η κοστολόγηση των δύο φάσεων της παρέμβασης. Μόλις θα είναι ξεκάθαρο το ύψος της δαπάνης, θα ξεκινήσει κύκλος επαφών με τους ξενοδόχους και τους επιχειρηματίες τουρισμού της Ρόδου, ώστε να αναλάβουν την κάλυψή του. Οσοι περισσότεροι δηλώσουν συμμετοχή στην πρωτοβουλία, τόσο μικρότερο θα είναι το κόστος που θα τους επιμεριστεί.
«Προφανώς το νοσοκομείο μας έχει πολλές ανάγκες και ίσως κάποιοι να σκεφτούν ότι οι όμορφοι χώροι πρασίνου να είναι μια περιττή πολυτέλεια, όμως θα πρέπει να συνυπολογίσουμε τον ψυχολογικό παράγοντα. Οι ξενοδόχοι έχουν πολλές φορές βοηθήσει με την προσφορά κλινοσκεπασμάτων και αναλώσιμων υλικών. Η πρωτοβουλία μας για την καλή εξωτερική εικόνα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και είμαστε σίγουροι πως μπορεί να ευεργετήσει εξίσου καλά τόσο τους ασθενείς, όσο και τους συνοδούς τους».
Για την πρωτοβουλία έχουν ήδη ενημερωθεί οι πρώτοι ξενοδόχοι και η ανταπόκρισή τους είναι θετική.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • fffff    19.12.2019 10:44

    Φοβερή δουλειά!!!Ωραίο γκαζόν!! θα πρέπει να Κόστισε Πολλαααααά!!!

Σχολιασμός άρθρου