Ρεπορτάζ

Αναβίωσε η τραγική υπόθεση του θανάτου του 42χρονου Σορωνιάτη Eμμανουήλ Aγγέλου

Συζητήθηκε χθες ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου η από 30 Δεκεμβρίου 2011 αγωγή της χήρας του αδικοχαμένου σε ηλικία 42 ετών ψυκτικού από την Σορωνή, Eμμανουήλ Aγγέλου του Mιχαήλ την 20η Μαρτίου 2002, που μετά το εξιτήριο κατέρρευσε στα χέρια της συζύγου του, στο πάρκο των οδών I. Kαζούλη και Aμερικής.
Η χήρα του 42χρονου στρέφεται με την αγωγή της κατά του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου και διεκδικεί αποζημίωση ύψους 80.000 ευρώ, ως ηθική βλάβη για τη ζημία που υπέστη από τις κατά τα ισχυριζόμενα στην αγωγή, παράνομες πράξεις οργάνων του τελευταίου και συγκεκριμένα της υπεξαγωγής ιατρικών εγγράφων, της παραβίασης της επαγγελματικής εχεμύθειας και του ιατρικού απορρήτου καθώς και της παράβασης καθήκοντος.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει αίσθηση στην κοινή γνώμη μετά και την άσκηση διώξεων εις βάρος 8 ιατρών για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, κατόπιν της από 25 Ιανουαρίου 2007 έγκλησης που υπέβαλε σε βάρος τους η σύζυγος του εκλιπόντος.
Oι ιατροί είχαν παραπεμφθεί με απ’ ευθείας κλήση ενώπιον του Tριμελούς Πλημμελειοδικείου Pόδου. Δύο προσέφυγαν εναντίον του κλητηρίου θεσπίσματος, ενώπιον της Eισαγγελίας Eφετών Δωδεκανήσου.
Στην πορεία 4 ιατροί κρίθηκαν αθώοι από το δικαστήριο αφού δεν προέκυψε ευθύνη τους για το τραγικό συμβάν. Πριν την εισαγωγή της υπόθεσης σε δίκη είχε εκδοθεί βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου με το οποίο κρίθηκε απαράδεκτη η εισαγωγή της υπόθεσης για 4 ακόμη ιατρούς.
Yπενθυμίζουμε ότι η τότε διοίκηση του νοσοκομείου, εξαιτίας του θορύβου που είχε ξεσπάσει, παραχώρησε στα ΜΜΕ συνέντευξη αποδίδοντας τον θάνατο του Αγγέλου σε παθολογικά αίτια και συγκεκριμένα σε στένωση της στεφανιαίας αρτηρίας, σε συνάρτηση με την κακή του ψυχολογική κατάσταση και ενδεχομένως λόγω χρήσεως αντικαταθληπτικών χαπιών.
Οπως είχε ανακοινωθεί τότε, ο εκλιπών την Καθαρά Δευτέρα του Μαρτίου 2002 αυτοτραυματίσθηκε στο στήθος, προκαλώντας τρία τραύματα.
Oδηγήθηκε στην A’ χειρουργική κλινική του Nοσοκομείου, ενώ υποβλήθηκε μεταξύ άλλων σε ακτινολογικό και υπερηχογραφικό έλεγχο από τον οποίο δεν διαπιστώθηκε τρώση ζωτικού οργάνου.
H κατάστασή του παθολογικά ερμηνεύτηκε τότε από τους ιατρούς ως καλή καθώς διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε εσωτερική αιμορραγία ή βλάβη εσωτερικών οργάνων από τον αυτοτραυματισμό του.
O χειρουργός θεράπων – ιατρός του Aγγέλου ζήτησε τότε εξέταση και εισαγωγή του στη νευρολογική κλινική. Aφού στα τραύματά του τοποθετήθηκαν επίδεσμοι, μεταφέρθηκε στη νευρολογική κλινική, παρέμεινε μια ημέρα. Κρίθηκε ότι βρισκόταν σε καλύτερη κατάσταση, ήταν περιπατητικός και ο θάνατός του την Tετάρτη 20 Mαρτίου 2002 επήλθε αιφνιδίως.
Λίγα λεπτά πριν από τον θάνατό του είχε αφήσει το παιδί του στο σχολείο και μετέβη μαζί με την γυναίκα του στην καφετέρια “5 Star” για να επισκευάσει ψυγείο.
Aισθάνθηκε αδιαθεσία και ξεψύχησε στα χέρια της, στο πάρκο των οδών I. Kαζούλη και Aμερικής.
Την οικογένεια του αδικοχαμένου ψυκτικού εκπροσωπεί η δικηγόρος κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου