Ειδήσεις

Τουρκία: Άδεια κατασκευής για τρίτη μονάδα στο πυρηνικό εργοστάσιο του Ακουγιού

Το τουρκικό Υπουργείο ενέργειας ανέφερε ότι χορήγησε άδεια κατασκευής για τρίτη μονάδα στο πυρηνικό εργοστάσιο του Ακούγιου στην εταιρεία Akkuyu Nuclear.
Ο πρώτος αντιδραστήρας του Ακούγιου, το πρώτο πυρηνικό εργοστάσιο της Τουρκίας, προγραμματίζεται να τεθεί σε λειτουργία το 2023.

Το εργοστάσιο θα έχει τρεις μονάδες με συνολική εγκατεστημένη χωρητικότητα 4.800 MW και θα απασχολεί περίπου 3.000 εργαζόμενους. Θα καλύπτει περίπου 8%-10% των σημερινών αναγκών της Τουρκίας σε ηλεκτρισμό όταν θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

Το 2010, Τουρκία και Ρωσία υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας για την κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου εκτιμώμενης αξίας 16,9 δισ. ευρώ.

​Η κρατική εταιρεία της Ρωσίας Rosatom κατέχει το 99,2% της εταιρείας Akkuyu Nuclear η οποία υλοποιεί το σχέδιο για την κατασκευή και λειτουργία του πυρηνικού εργοστασίου.

 

 

Sputnik  17/11/2020

Σχ. : Το εύκολο είναι να βρίζουμε τη Ρωσία. Το σωστό και υποχρεωτικό είναι να ακολουθήσουμε το δρόμο της Τουρκίας και να αποκτήσουμε και εμείς πυρηνικούς αντιδραστήρες. Διότι εννοείται πως η Τουρκία θα τους χρησιμοποιήσει για να κάνει πυρηνικά όπλα. Είναι δυνατόν να είναι κανείς τόσο αφελής που να αμφιβάλει για αυτό ;

Πηγή: tourkikanea.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου