Την παραμικρή πρόβλεψη για την επόμενη μέρα στα τοπικά πρωταθλήματα δεν τολμάει να κάνει ο προπονητής του Αστέρας Παστίδας Χρυσόστομος Χάσταλης και προφανώς δεν είναι ο μόνος που προβληματίζεται έντονα για τις συνθήκες που θα συναντήσουν οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές την επομένη της άρσης του lockdown.
Οι παίκτες του Αστέρα έλαβαν, στην τελευταία προπόνηση πριν από την έναρξη της καραντίνας, πρόγραμμα ατομικής εκγύμνασης, ωστόσο όπως σημειώνει ο τεχνικός της ομάδας, η εφαρμογή του ούτε εύκολη είναι, ούτε υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθείται και να αξιολογείται, συνεπώς τα πρώτο ερώτημα αναφέρεται στην κατάσταση στην οποία θα βρίσκονται οι αθλητές του με την επιστροφή τους στο γήπεδο.
Επιπρόσθετα, η διαδικασία της επαναφοράς σε αγωνιστικούς ρυθμούς θα απαιτήσει τη διεξαγωγή μίας εξειδικευμένης προετοιμασίας, χωρίς να είναι βέβαιο πως μία τέτοια άχαρη διαδικασία, την οποία οι ήδη ψυχολογικά κουρασμένοι και «ξενερωμένοι» από το «άνοιξε-κλείσει» ποδοσφαιριστές θα αναγκαστούν να υποστούν, θα έχει αντίκρισμα, καθώς ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να ακολουθήσει ένα νέο lockdown, εφόσον το επιβάλλει η υγειονομική κατάσταση στη χώρα.
«Νομίζω πως θα πρέπει να ξεκινήσουμε μόνο εφόσον διασφαλιστεί πως θα υπάρξει συνέχεια και δεν θα βρεθούμε αντιμέτωποι με μία νέα διακοπή. Διαφορετικά η επανέναρξη των τοπικών πρωταθλημάτων δεν θα έχει νόημα. Η κατάσταση είναι ήδη κακή και αναρωτιέμαι πώς θα πείσουμε τους ποδοσφαιριστές να μπουν ξανά, μετά το καλοκαίρι, στον κόπο μίας προετοιμασίας χωρίς να γνωρίζουν το τι μέλλει γενέσθαι», σχολίασε ο Χρυσόστομος Χάσταλης.
Αν η κατάσταση ομαλοποιηθεί- κάτι που προφανώς εύχονται οι πάντες- και η τρέχουσα σεζόν επανεκκινήσει τον Ιανουάριο, ο Αστέρας θα επιστρέψει στο γήπεδο πλήρης και χωρίς να βρίσκεται σε αναμονή νέων προσώπων, καθώς η πραγματοποίηση μετεγγραφών έχει αποκλειστεί.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ