Ειδήσεις

Επιτυχής η επιχειρηματική αποστολή του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου στο Ελληνο-Τουρκικό Επιχειρηματικό Φόρουμ 2014

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχειρηματική αποστολή του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου στο Ελληνο-Τουρκικό Επιχειρηματικό Φόρουμ 2014 που συνδιοργανώθηκε από το Enterprise Greece, την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Άγκυρα, την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και τον Τουρκικό Οργανισμό DEIK, στη Σμύρνη, στις 12 Νοεμβρίου.
Στο Φόρουμ συμμετείχαν περισσότεροι από 400 εκπρόσωποι υπουργείων, θεσμικών φορέων, τοπικών παραγόντων και επιχειρήσεων και από τις δύο χώρες. Μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας είχαν προγραμματιστεί επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ 182 τουρκικών και 76 ελληνικών επιχειρήσεων που συμμετείχαν και διενεργήθηκαν συνολικά 490 επιχειρηματικές συναντήσεις.
Τις εργασίες του Φόρουμ άνοιξαν ο Έλληνας Πρέσβης στην Άγκυρα κ. Κυριάκος Λουκάκης και ο Τούρκος Υφυπουργός Οικονομίας κ. Adnan Yıldırım ενώ με την παρουσία τους τίμησαν τη διοργάνωση ο Έλληνας Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κώστας Σκρέκας και ο Τούρκος Υπουργός Οικονομίας κ. Nihat Zeybekci.
Στο φόρουμ συμμετείχε το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου με δική του αποστολή αποτελούμενη απο οκτώ Δωδεκανήσιους επιχειρηματίες από Ρόδο, Κω, Κάλυμνο, Λέρο και Κάρπαθο οι οποίοι πραγματοποίησαν πλήθος επιχειρηματικών συναντήσεων υψηλού επιπέδου, προώθησαν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε επιχειρήσεις της Τουρκίας και διερεύνησαν ευκαιρίες για πιθανές ελληνοτουρκικές συνεργασίες και την προώθηση του διμερούς εμπορίου. Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο κ. Σαράντης Δημήτρης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, από την Κω.
Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου στηρίζει διαρκώς τους επιχειρηματίες του Νομού, έχει παρουσία σε διεθνείς διοργανώσεις και συμβάλλει στη δικτύωση, την εξωστρέφεια και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μελών του.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου