Ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου θα εξεταστεί αγωγή που υπέβαλε ένας κάτοικος των Αφάντου, σε βάρος μιας κατοίκου της Ρόδου και μιας της Αττικής, οι οποίες φέρονται να του απέσπασαν 185.000 ευρώ, εκμεταλλευόμενες το ευαίσθητο του χαρακτήρα του και εξαπατώντας τον ότι είχαν ανάγκη από χρήματα για την αντιμετώπιση έκτακτων προβλημάτων υγείας!!
Η πρώτη εναγόμενη κατάγεται από τ’ Αφάντου, έχει μακρινή συγγένεια με τον μηνυτή και παιδική φιλία.
Εξαιτίας της κακής οικονομικής της κατάστασης, διότι δεν εργαζόταν, φέρεται να του ζητούσε κατά καιρούς μικροποσά ως βοήθεια. Η πρώτη φέρεται να του σύστησε τη δεύτερη. Αφού αναπτύχθηκε φιλική σχέση μεταξύ τους, τον Μάρτιο του 2009 η πρώτη δέχτηκε, όπως κατήγγειλε ο μηνυτής, τηλεφώνημα από μια γυναίκα, που εφέρετο να είναι η μητέρα της δεύτερης, η οποία της ζήτησε δανεικά 2.000 ευρώ ως άμεση βοήθεια, διότι αντιμετώπιζε κάποιο σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα.
Το ποσό αυτό θα της το επέστρεφε από την πώληση ακινήτου στη Σαντορίνη. Η πρώτη εναγόμενη φέρεται να της απάντησε ότι αδυνατούσε να της καταβάλει το ποσό αυτό και τότε προσφέρθηκε εκείνος να βοηθήσει. Εδωσε τα χρήματα και έλαβε ένα μήνυμα που τον ευχαριστούσε από κινητό τηλέφωνο, το οποίο, όπως διαπίστωσε τον Οκτώβριο του 2011, ανήκε στην πρώτη εναγόμενη!
Τον Απρίλιο του έτους 2009, η πρώτη εναγόμενη φέρεται να τον κάλεσε στο σπίτι της και κλαίγοντας να του ανακοίνωσε, ότι η δεύτερη, η αδελφή της και ο αρραβωνιαστικός της αδελφής της, πήγαιναν στο Πήλιο για σαββατοκύριακο και σε τροχαίο δυστύχημα που έγινε, συγκρούστηκε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, σκοτώθηκε ο μνηστήρας της αδελφής της, η αδελφή της μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο και η δεύτερη εναγόμενη τραυματίστηκε στο πρόσωπο και στο χέρι σοβαρά, για την αποκατάσταση της λειτουργίας του οποίου έπρεπε να μεταβεί στην Ελβετία και τα χρήματα που επρόκειτο να του επιστρέψει τα χρειάζονταν άμεσα, για να μην μείνει παράλυτο το χέρι της. Φέρεται να τον διαβεβαίωσε ότι θα του επέστρεφαν τα χρήματα που τους είχε δανείσει, μετά την πώληση και άλλων ακινήτων στην Αθήνα και ο Αφαντενός πείσθηκε να της δανείσει ακόμη 19.400 ευρώ για να καλύψει τα έξοδα νοσηλείας της στην Ελβετία…
Επιπρόσθετα φέρεται να της κατέβαλε σταδιακά για την κάλυψη αναγκών της το ποσό των 7.500 ευρώ, ενώ η μητέρα της δεύτερης εναγόμενης φέρεται να τον διαβεβαίωσε τηλεφωνικά, ότι τον Σεπτέμβριο του 2009, θα του ενεχειρίαζε μία επιταγή προς εξασφάλισή του.
Ενώ ήλθαν στην Ρόδο και διέμεναν στο σπίτι της πρώτης εναγόμενης και έκλεισαν ραντεβού σε κεντρική καφετέρια, δεν παρουσιάστηκαν, διότι όπως του είπε η πρώτη εναγόμενη, η μητέρα της δεύτερης αισθάνθηκε ξαφνικά αδιαθεσία και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο.
Στο μεταξύ φέρονται να τον έπεισαν ότι δεν διέτρεχε κανένα κίνδυνο το άτυπο δάνειο ύψους μέχρι τότε 32.750 ευρώ, διότι είχαν μεγάλη ακίνητη περιουσία.
Τον ίδιο μήνα τον ενημέρωσαν ότι η μητέρα της δεύτερης απεβίωσε και τον έπεισαν να βοηθήσει οικονομικά την οικογένεια για την ταφή της.
Ο Αφαντενός φέρεται να της κατέβαλε τμηματικά 10.000 ευρώ για έξοδα κηδείας και στην συνέχεια, άλλα 5.000 ευρώ τμηματικά για την κατασκευή του τάφου. Μέχρι τέλος του 2009 φέρεται να της κατέβαλε επιπλέον τμηματικά το ποσό των 13.000 ευρώ προκειμένου να τακτοποιήσει την εφορία και να πληρώσει για τη μεταβίβαση της περιουσίας μεταξύ της δεύτερης εναγόμενης και της αδελφής της.
Φέρονται να τον διαβεβαίωναν δε ότι θα του επέστρεφαν τα χρήματα μέχρι την 15η Ιανουαρίου 2010, όταν θα εισέπρατταν επιταγές από την πώληση ακινήτου τους.
Προκειμένου να μετακομίσει η δεύτερη στη Ρόδο στις αρχές του 2010, φέρεται στην πορεία να του ζήτησε το ποσό των 2.000 ευρώ για να μεταφέρει τις οικοσκευές της και να αγοράσει τον οικιακό εξοπλισμό της (κουβέρτες, σεντόνια, μαξιλάρια κλπ.) και στην συνέχεια να του ζήτησε και να της έδωσε επιπλέον 2.000 ευρώ για να κάνει έκτρωση η αδελφή της, ενώ όπως υποστηρίζει, ο μηνυτής της έδωσε ακόμη 2.000 ευρώ για να προβεί στην έκδοση διαζυγίου.
Αμέσως μετά φέρεται να της έδωσε 500 ευρώ για να μεταβεί η αδελφή της δεύτερης εναγόμενης στην Γερμανία προκειμένου να εργαστεί και 500 ευρώ προκειμένου να επιστρέψει στην Ελλάδα μετά από αφαίρεση όγκου στο στήθος.
Τον Ιούνιο του έτους 2010, όπως υποστηρίζει ο ενάγων έδωσε στην πρώτη εναγόμενη το ποσό των 2.000 ευρώ για έξοδα μετάβασης της αδελφής της δεύτερης εναγόμενης στην Αυστραλία και τον Σεπτέμβριο του 2010 της έδωσε τμηματικά το ποσό των 7.000 ευρώ προκειμένου να επαναπατριστεί η σορός της δεύτερης από την Αυστραλία, όπου πέθανε εν τω μεταξύ, όπως του ανέφερε η πρώτη εναγόμενη, για την καταβολή του οποίου συνήψε δάνειο 8.000 ευρώ.
Όταν η σορός της ετάφη στην Ελλάδα του ζήτησε και της κατέβαλε το ποσό των 5.000 ευρώ ως έξοδα κατασκευής τάφου.
Στο τέλος του έτους 2010 φέρεται να του ζήτησε η πρώτη το ποσό των 7.000 ευρώ για να εξαλείψει μία κατάσχεση σε βάρος ακινήτου της δεύτερης που βρισκόταν στην Βάρκιζα Αττικής, της έδωσε 8.000 ευρώ για να πληρώσει δικηγόρο, προκειμένου να του μεταβιβάσει ακίνητο 8.500 τ.μ., που είχε στην Καρδάμαινα της Κω, εφόσον δεν μπορούσε να του επιστρέψει τα χρήματα που της είχε καταβάλει μέχρι τότε.
Ενώ επρόκειτο να μεταβούν μαζί σε κτηματομεσίτη του είπε ότι η αξία του ακινήτου ανερχόταν σε 300.000 ευρώ και μάλιστα ο κτηματομεσίτης της είπε ότι το αγόραζε ο ίδιος εκείνη την στιγμή με 200.000 ευρώ μετρητά, λόγω οικονομικής κρίσης.
Η δεύτερη φέρεται μάλιστα να τον διαβεβαίωσε ότι κάνει το ακίνητο δώρο στα παιδιά του, επειδή της συμπαραστάθηκε με ανθρωπιά.
Ενώ δεν προχωρούσε η μεταβίβαση την 10η Μαρτίου 2011 κάλεσε την πρώτη και της είπε ότι θα απευθυνθεί στα αρμόδια δικαστήρια. Εκείνη φέρεται να είπε ότι ευθύνη έχει η δεύτερη και ότι είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας διότι αισθανόταν συνυπεύθυνη.
Λίγες μέρες αργότερα η πρώτη εναγόμενη φέρεται να του είπε ότι η δεύτερη έπρεπε να υποβληθεί σε χημειοθεραπείες και θα πήγαινε γι’ αυτό τον λόγο στην Μ. Βρετανία. Του ζήτησε να την βοηθήσει και πάλι διαφορετικά θα έκανε σχετικό πληρεξούσιο να διαχειριστεί τα περιουσιακά της στοιχεία ο θείος της και έτσι θα κινδύνευε να μην πάρει πίσω τα χρήματά του.
Στις αρχές του 2012 του ζητούσαν κι άλλα χρήματα αρνήθηκε όμως να συμβάλει οικονομικά στο ελάχιστο, ενώ στην πορεία η δεύτερη φέρεται να αρνήθηκε ότι της είχε δώσει ποτέ χρήματα.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ