Τοπικές Ειδήσεις

Αναγόρευση Διδάκτορα Δημοσίου Δικαίου με Άριστα στη Νομική της Αθήνας

O Δικηγόρος Ρόδου Μιχάλης Θ. Παπαγεωργίου, με ομόφωνη απόφαση της Επταμελούς Επιτροπής επί της ακαδημαϊκής του αξιολόγησης, αναγορεύτηκε με βαθμό Άριστα Διδάκτωρ Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (με ειδίκευση το Ευρωπαϊκό Συνταγματικό και το Διοικητικό Δίκαιο), όντας ήδη Ερευνητής- VResearch Fellow στο Πανεπιστήμιο του Cambridge και την αντίστοιχη Νομική Σχολή.
Το θέμα της διδακτορικής του διατριβής είναι: “Η προστασία του Περιβάλλοντος και η Οικονομική Ελευθερία από τη σύγκρουση συμφερόντων στη Βιώσιμη Ανάπτυξη”, προτείνοντας ως προς τη θεωρία του Ευρωπαϊκού Δημοσίου Δικαίου μία νέα μεθοδολογία, αυτή της “Εναρμονισμένης Ενσωμάτωσης” για το συνδυασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με το δημόσιο συμφέρον.
Έχει δημοσιεύσει ήδη 15 επιστημονικές μελέτες στα πλέον εγκεκριμένα νομικά περιοδικά στο ευρύτερο πεδίο του Δημοσίου Δικαίου και έχει πραγματοποιήσει διαλέξεις στο Πανεπιστήμιο του Cambridge και το Κολέγιο του Wolfson, στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης και στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου (EPLO).
Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, του έχουν απονεμηθεί επί 3 συναπτά έτη Βραβεία Πρωτεύσαντα από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.)
Πρόσφατα διετέλεσε Επιστημονικός Συνεργάτης-Ειδικός Σύμβουλος στις εργασίες της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Θ’ Αναθεώρηση του Συντάγματος.
Τέλος, είναι μέλος των επιστημονικών εταιρειών : της Ελληνικής Εταιρείας Δικαίου του Περιβάλλοντος, της Ελληνικής Ένωσης Ευρωπαϊκού Δικαίου, του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου -Ιδρύματος Θ.& Δ. Τσάτσου και της Cambridge Union Society.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου