«Έχουμε καταγράψει τα προβλήματα που δυσχεραίνουν τη διαδικασία των προσλήψεων και σύντομα θα είμαστε σε θέση να τις επισπεύσουμε» ανέφερε ο υπουργός

Οι ανάγκες που υπάρχουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας υποχρεώνουν το υπουργείο Υγείας να ενταχθεί στον άμεσο προγραμματισμό του η πρόσληψη 3.500 νοσηλευτών, τραυματιοφορέων και γιατρών.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας, έχουμε στον άμεσο προγραμματισμό μας 1.300 θέσεις νοσηλευτών, τραυματιοφορέων και λοιπού προσωπικού, 1.500 θέσεις γιατρών, ενώ ήδη επιταχύνουμε τις διαδικασίες για τις προσλήψεις 700 αγροτικών γιατρών» επεσήμανε ο υπουργός.

Επίσης, ο Βασίλης Κικίλιας επεσήμανε ότι αποτελεί στόχο η επιτάχυνση των διαδικασιών. «Έχουμε καταγράψει τα προβλήματα που δυσχεραίνουν χρονικά τη διαδικασία των προσλήψεων και πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση, με τη χρήση νέων τεχνολογιών, να τις επισπεύσουμε» ανέφερε.

Σχετικά με την υπόθεση του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ, ο οποίος έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο με το σοβαρότατο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι το ζήτημα δεν είναι οικονομικό, αλλά επιστημονικό: Προφανώς και το ζήτημα δεν είναι οικονομικό, αφού το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο έχει ήδη εγκρίνει για τη θεραπεία του παιδιού 1 εκατ. ευρώ. Επίσης, για άλλες περιπτώσεις, όπου κρίθηκε επιστημονικά αναγκαίο, δόθηκαν μέχρι και 5 εκατ. ευρώ. Κανείς μας στο υπουργείο Υγείας και κανένας γιατρός του ΑΥΣ δεν θα έβαζε ποτέ τα χρήματα απέναντι στη ζωή ενός παιδιού».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ