Ειδήσεις

Προϋπολογισμός: Συντάξεις και μέτρα Τσίπρα μειώνουν τις δαπάνες για Παιδεία-Υγεία

Συμπληρωματικά στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας αλλά και τον προϋπολογισμό του 2019 απέστειλε την Παρασκευή το υπουργείο Οικονομικών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το υπουργείο Οικονομικών.

Από τα στοιχεία αυτά φαίνεται πως η κυβέρνηση αποφασίζει να μειώσει τα κονδύλια για εκπαίδευση και υγεία, προκειμένου να “χωρέσει” τη μη περικοπή των συντάξεων, αλλά και την εφαρμογή των μέτρων ανακούφισης που ανακοίνωσε από τη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Επίσης, προκύπτει αύξηση στη δαπάνη για την απασχόληση.

Στο προσάρτημα που αναρτήθηκε την Παρασκευή στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περιγράφονται με ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες τα μέτρα που προτίθεται να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση μέσα στο 2019.

Επίσης, αποτυπώνεται η πρόβλεψη της καταβολής κονδυλίων για εκπαίδευση, υγεία και απασχόληση.

Αναλυτικά

  1. Το κονδύλι για την εκπαίδευση προβλέπεται να μειωθεί ως ποσοστό του ΑΕΠ από το 4% το 2018, στο 3,8% για το 2019.
  2. Το κονδύλι για την υγεία, θα αντιστοιχεί στο 4,8% το 2019 από 4,9% το 2018 αν και σε απόλυτο αριθμό, το ποσό θα ανέβει στα 9,118 δισ. ευρώ από 8,956 δισ. ευρώ το 2018
  3. Το κονδύλι για την απασχόληση, θα αυξηθεί από το 0,5% στο 0,6% ή από τα 976 εκατ. ευρώ στα 1,08 δισ. ευρώ.

Πηγή: reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου