Ο Δήμος Ρόδου και ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου διοργανώνουν σήμερα 19 Οκτωβρίου, στις 18:30, εκδήλωση με θέμα «Προσέγγιση της τουριστικής αγοράς της Κίνας» (Welcome Chinese Certification Program). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Rodos Park Suites and Spa Hotel και το πρόγραμμα συντονίζει και παρουσιάζει ο δημοσιογράφος και προϊστάμενος του οικονομικού ρεπορτάζ του Alpha, κ. Σταύρος Μονεμβασιώτης.
Για την εκδήλωση και το εγχείρημα της προσέγγισης της τουριστικής αγοράς της Κίνας ο δήμαρχος Ρόδου, κ. Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος δήλωσε τα εξής: «Θα είναι μία πρωτόγνωρη για τα τοπικά μας δεδομένα εκδήλωση. Οι προσκεκλημένοι θα μας πουν πώς προσεγγίζουν την αγορά της Κίνας. Ακολούθως θα μπορεί ο κάθε φορέας να καταθέσει τις απόψεις του για να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα. Η Ρόδος μαζί με την Κρήτη και τη Θεσσαλονίκη είναι οι τρεις προορισμοί όπου θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχες εκδηλώσεις. Ο δήμος Ρόδου συνδράμει όλη αυτή την προσπάθεια για την προσέγγιση και το άνοιγμα της αγοράς της Κίνας».
Ο πρόεδρος του συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, Γιώργος Ματσίγκος είπε ότι η τουριστική αγορά της Κίνας παρουσιάζει πάρα πολλές ευκαιρίες. «Ο ανταγωνισμός είναι πλέον μεγάλος και θα πρέπει να στοχεύουμε σε νέες αγορές. Η αγορά της Κίνας είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο και μέσα από την εκδήλωση αυτή θα δούμε πώς μπορούμε να την προσεγγίσουμε. Υπολογίζουμε ότι η Ευρώπη δέχεται 1ο εκατομμύριο επισκέπτες από τα 90 εκατομμύρια Κινέζων που κάνουν διεθνή ταξίδια. Η Ελλάδα εκτιμάται ότι δέχεται έως 300.000 Κινέζους ετησίως. Συνεπώς υπάρχουν πλέον πολλά περιθώρια για να αναπτυχθούν οι αφίξεις και θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι», είπε ο πρόεδρος των διευθυντών ξενοδοχείων της Ρόδου, κ. Ματσίγκος, ο οποίος επεσήμανε ότι η επόμενη σεζόν δεν θα είναι εύκολη λόγω του ανταγωνισμού. Οι πωλήσεις για το 2019 δεν ξεκίνησαν ικανοποιητικά καθώς η Τουρκία λόγω των προσφορών και της υποτίμησης της λίρας είναι ένας πολύ φθηνός προορισμούς που δεν μπορεί να ανταγωνιστεί η Ελλάδα. Επιπλέον η Τουρκία θα πάρει το μεγαλύτερο μέρος των Ρώσων επισκεπτών που διακινούνται κυρίως από γραφεία τουρκικών συμφερόντων.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ