Η Ρόδος συμμετέχει στην παγκόσμια κινητοποίηση ενάντια στις καταστροφικές συνέπειες από την κλιματική αλλαγή, με διοργανωτή στον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου.

«Η μητέρα όλων μας, η Γη, πεθαίνει. Είναι η τελευταία μας ευκαιρία να υψώσουμε και εμείς μαζί με όλους τους λαούς την γροθιά μας ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη μας. Είναι η τελευταία φωνή απόγνωσης που εκπέμπεται και οφείλουμε να ανταποκριθούμε ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ. Συμμετέχουμε στην παγκόσμια κινητοποίηση για να σταματήσουμε και να αναστρέψουμε τις καταστροφικές συνέπειες του Φαινομένου του Θερμοκηπίου και της Κλιματικής Αλλαγής. Πιστεύουμε στην παγκόσμια σκέψη αλλά κυρίως στην τοπική δράση. Την ώρα που οι παγκόσμιοι ηγέτες θα συγκεντρώνονται στο Παρίσι για να πάρουν αποφάσεις για το κλίμα και το μέλλον του πλανήτη, οι πολίτες όλου του κόσμου στέλνουν ένα ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα. Ότι πρέπει να πάρουν γενναίες αποφάσεις ΤΩΡΑ.» Τονίζουν οι διοργανωτές.

«Πολίτες όλου του νησιού θα συγκεντρωθούμε στο χώρο του Ακταίον για να διαδηλώσουμε ενάντια στην Κλιματική Αλλαγή. Θα προβληθούν ταινίες σχετικές με το θέμα, θα ακουστούν ομιλητές. Επίσης θα υπάρχει ζωντανή μουσική, κεράσματα, πανό και ανακοινώσεις. Θα επιδοθεί ψήφισμα στο Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο. Η δράση θα διαρκέσει περίπου 2 ώρες.

Αυτή η δράση είναι μέρος της Παγκόσμιας Δράσης για το Κλίμα. Στις 30 Νοεμβρίου, οι παγκόσμιοι ηγέτες θα συναντηθούν στο Παρίσι για να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για μια διεθνή συμφωνία για το κλίμα. Γι’ αυτό, την προηγούμενη ημέρα, οι πολίτες θα κατακλύσουμε τους δρόμους όλου του κόσμου για να απαιτήσουν από όλους τους πολιτικούς να δεσμευτούν για στροφή στην 100 % καθαρή ενέργεια. Μαζί μπορούμε να πείσουμε τους παγκόσμιους ηγέτες για μια συμφωνία που θα μας απαλλάξει από τη βρώμικη ενέργεια και θα αποδεσμεύσει καθαρή ενέργεια για όλους. Ας γράψουμε Ιστορία!

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ