Ειδήσεις

Aυτές είναι οι ελληνικές επιχειρήσεις που αντιστάθηκαν στην κρίση

Στο περιβάλλον της ύφεσης που κυριαρχεί στην Ελλάδα τα τελευταία 6 χρόνια, κάποιες ελληνικές εταιρείες κατάφεραν να αντισταθούν στην κρίση και να διατηρήσουν ή ακόμη και να αυξήσουν την κερδοφορία τους.

Η ICAP Group ανέδειξε τις 500 πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, με βάση τους δημοσιευμένους ισολογισμούς για τη χρήση του 2013 και κριτήριο τα κέρδη EBITDA (προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων), δηλαδή τα κέρδη της επιχείρησης από λειτουργικές δραστηριότητες, πριν από την επίδραση των χρηματοοικονομικών και έκτακτων εσόδων- εξόδων καθώς και των αποσβέσεων επί των πάγιων στοιχείων.

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα» κορυφαία κερδοφόρα εταιρεία για το 2013 αναδείχθηκε η Alpha Bank, ακολουθούμενη από την Τράπεζα Πειραιώς.

Στις πρώτες 20 ήταν η Αεροπορία Αιγαίου και η Καταστήματα Αφορολόγητων Ειδών.

Στον τομέα της βιομηχανίας κορυφαία σύμφωνα με την ICAP ήταν η εταιρεία Motor Oil Διυλιστήρια Κορίνθου και ακολουθούν η Καρέλα Καπνοβιομηχανία, Metka και Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

Στον τομέα του εμπορίου «πρωταθλήτρια» για πέμπτο συνεχή χρόνο την εταιρεία Jumbo. Την πεντάδα συμπληρώνουν οι εταιρείες Καταστήματα Αφορολόγητων Ειδών, ΑΒ Βασιλόπουλος, Σκλαβενίτης και Μασούτης.

Από τις «λοιπές υπηρεσίες» πρώτη ήταν η ΔΕΗ και ακολούθησαν η Cosmote Κινητές Τηλεπικοινωνίες, την τρίτη η ΟΤΕ, ακολουθούμενες από την ΟΠΑΠ και την ΑΔΜΗΕ.

Στον τουριστικό κλάδο, η πρώτη πεντάδα αποτελείται από τις Autohellas και Olympic AE ενώ στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις επικεφαλής είναι η ΦΑΙΑΞ.

Πηγή: www.newmoney.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου