Αθλητικά

Ν. Σαντορινιός: «Να αποδοθεί δικαιοσύνη στην υπόθεση της ΠΑΕ Ρόδου»

Σχόλιο του Νεκτάριου Σαντορινιού μετά την εξέλιξη της υπόθεσης αποκλεισμού της ΠΑΕ Ρόδου από το φετινό Πρωτάθλημα στη Super League 2, μετά από σχετική απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του ΥΠΟΑ.

«Απογοήτευση, αιφνιδιασμό και πολλά ερωτήματα έχει γεννήσει στους κατοίκους της Ρόδου η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού να μην χορηγήσει στην ΠΑΕ Ρόδου, πιστοποιητικό συμμετοχής στο Πρωτάθλημα της Super League 2, για την περίοδο 2021-2022, ενώ πλείστα όσα δημοσιεύματα που εμφανίζονται στον τοπικό Τύπο, δημιουργούν παραπάνω απορίες σχετικά με τα αίτια, τις συνθήκες και τους υπαίτιους του αποκλεισμού, ουσιαστικά, της Ομάδας.

Ο λαός, οι εργαζόμενοι στην ΠΑΕ και οι φίλαθλοι της Ρόδου δικαιούνται άμεσα πειστικές και αληθείς απαντήσεις. Οι υπεύθυνοι της ΕΕΑ, οι οποίοι μέχρι τώρα κρατούν σκληρή στάση, παραπέμποντας την υπόθεση στα χέρια του Εισαγγελέα, οφείλουν άμεσα να αντικρούσουν, με στοιχεία, τα όσα οι παράγοντες της Ομάδας αναφέρουν και ειδικά πρέπει, χωρίς άλλη καθυστέρηση, να απαντήσουν για το αν έχει υπάρξει παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας και αν οι αποφάσεις τους πάρθηκαν βιαστικά, μη λαμβάνοντας υπόψη όλα τα στοιχεία του φακέλου της ΠΑΕ. Αξίζει ακόμη να σημειωθεί το παράδοξο γεγονός ότι όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που η ΠΑΕ Ρόδος κάλυψε έγκαιρα όλες τις προϋποθέσεις του πρόσφατα ψηφισθέντα νόμου για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και την προσκόμιση των απαραίτητων εγγυητικών επιστολών.

Το ποδόσφαιρο είναι συνυφασμένο με την κοινωνική ζωή κάθε τόπου και συνδέεται με τα αγνά συναισθήματα της αγάπης για τον αθλητισμό και της ψυχαγωγίας και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο μικροπολιτικής εκμετάλλευσης.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως η απουσία της ΠΑΕ Ρόδου από το Πρωτάθλημα, και μάλιστα για λόγους διοικητικούς, δίνει τη χαριστική βολή σε μια σημαντική ιστορική ομάδα που γύρω της συγκεντρώνει πλήθος κόσμου και απασχολεί πολλούς αθλητές και έμψυχο τεχνικό προσωπικό που πιστεύουν στην «φανέλα» και αγαπούν το άθλημα, πρωτογενώς.

Καλώ τους υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες του ΥΠΟΑ να πάρουν θέση και να διερευνήσουν αν η μη χορήγηση του πιστοποιητικού άπτεται τυπικών θεμάτων τα οποία, ίσως να μπορούσαν να ξεπεραστούν με

επιπλέον προσκόμιση δικαιολογητικών και διευκρινιστικών πράξεων ή είναι αξεπέραστα και έχει χαθεί η σεζόν τελειωτικά για την ομάδα και τους φιλάθλους. Επίσης, υποχρεούνται, αμελλητί, να ερευνήσουν τις αιτιάσεις των παραγόντων της Ομάδας, οι οποίες και περιλαμβάνονται στην αίτηση θεραπείας».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου