Μιλώντας σήμερα στην εκπομπή “Οικονομία στο Κόκκινο” στον Ρ/Σ “Στο κόκκινο”, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Oμοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στην επέκταση της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων, που υπεγράφη πρόσφατα από την υπουργό Εργασίας: “Δε θα μπορούσαμε να σκεφθούμε καν, το ενδεχόμενο να μην έχουμε ρυθμισμένες εργασιακές σχέσεις. Το αποδείξαμε στην πράξη οι ξενοδόχοι, ότι βάλαμε πραγματικά ‘πλάτη’ στην προσπάθεια επιστροφής της χώρας στην κανονικότητα”.

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ πρόσθεσε όμως ότι ειδικά για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που παρουσιάζουν αντικειμενικές διαφοροποιήσεις ανά περιοχή και ανά μεγέθη, χρειάζεται να υπάρξει σαφής μέριμνα με εξειδικευμένα κριτήρια τα οποία θα πρέπει να αποσαφηνιστούν μεταξύ του υπουργείου και των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε όλες οι επιχειρήσεις να είναι βιώσιμες και έτσι, να υπάρξει συνέχεια της ΕΚΣΣΕ και μετά το 2019.

Ο κ. Τάσιος διευκρίνισε ότι η ΠΟΞ τάσσεται υπέρ της κατάργησης του υποκατώτατου μισθού, ενώ για το θέμα των νεοεισερχόμενων τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη για ένα μεταβατικό στάδιο στην κλαδική σύμβαση, ώστε να μπορούν να απορροφηθούν καλύτερα στην αγορά εργασίας. Ο πρόεδρος της ΠΟΞ ζήτησε να μειωθούν τα φορολογικά βάρη στο τουριστικό πακέτο για να είναι ανταγωνιστικές οι ελληνικές επιχειρήσεις στη Μεσόγειο, ενώ για τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η ανεξέλεγκτη χρήση των βραχυχρόνιων μισθώσεων αναφέρθηκε με παραδείγματα (π.χ. Χανιά) και ζήτησε περαιτέρω ρύθμιση της συγκεκριμένης δραστηριότητας και εντατική εποπτεία της εφαρμογής του νόμου ώστε να εκλείψει η ασυδοσία.

πηγή traveldailynews.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ