ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διεθνές Συνέδριο Βαρύτητας και Κοσμολογίας στην Ρόδο

news room 1 λεπτό ανάγνωση

Στην Ρόδο θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί το Διε­θνές Συ­νέ­δριο Βα­ρύ­τη­τας και Κο­σμο­λο­γί­ας με τίτλο «Recent Developments in Gravity» από τις 20 έως τις 23 Σε­πτεμ­βρί­ου 2018.

Πρό­κει­ται για το τρίτο από μία σειρά συ­νε­δρί­ων που πραγ­μα­το­ποιεί­ται τα τε­λευ­ταία χρό­νια σε νησιά της Πε­ρι­φέ­ρειας Νο­τί­ου Αι­γαί­ου –προη­γή­θη­κε το 2014 και το 2016 η Μύ­κο­νος.

Στην Ρόδο ανα­μέ­νο­νται πε­ρί­που 200 σύ­νε­δροι, που θα έχουν την ευ­και­ρία να ξε­να­γη­θούν σε αρ­χαιο­λο­γι­κούς χώ­ρους του νη­σιού όπως το Πα­λά­τι των Ιπ­πο­τών κ.λπ.

Σε σχε­τι­κή επι­στο­λή που απε­στά­λη προς τον δή­μαρ­χο Ρόδου από την Ορ­γα­νω­τι­κή Επι­τρο­πή, η Ομάδα Κο­σμο­λο­γί­ας του Κέ­ντρου Αστρο­νο­μί­ας της Ακα­δη­μί­ας Αθη­νών σε συ­νερ­γα­σία με την ερευ­νη­τι­κή ομάδα Βα­ρύ­τη­τας και Κο­σμο­λο­γί­ας του King’s College (London) διορ­γα­νώ­νουν το ση­μα­ντι­κό αυτό συ­νέ­δριο από τις 20 έως τις 23 Σε­πτεμ­βρί­ου 2018 στην Ρόδο, με στόχο «να προ­βά­λου­με την Ελ­λη­νι­κή Ερευ­νη­τι­κή Δρα­στη­ριό­τη­τα στη Γε­νι­κή Θε­ω­ρία της Σχε­τι­κό­τη­τας και Κο­σμο­λο­γί­ας», όπως ανα­φέ­ρε­ται σχε­τι­κά.

Στο συ­νέ­δριο θα συμ­με­τά­σχουν ως προ­σκε­κλη­μέ­νοι ομι­λη­τές έγκρι­τοι επι­στή­μο­νες από πολ­λές χώρες όπως: Αγ­γλία, ΗΠΑ, Ιτα­λία, Κα­να­δά, Βέλ­γιο, Γαλ­λία, Γερ­μα­νία, Ελ­βε­τία, Ελ­λά­δα και Ολ­λαν­δία.

Το συ­νέ­δριο διορ­γα­νώ­νε­ται κάθε δύο χρό­νια και φέτος επι­λέ­χθη­κε η Ρόδος.

Οι προ­σκε­κλη­μέ­νοι ομι­λη­τές θα είναι οι εξής:

Spyros Alexakis (Canada), Nelson Christensen (USA), Walter del Posso (Italy), Bianca Dittrich (Canada), George Efstathiou (England), Astrid Eichhorn (Germany), Gustav Holzegel (England), Luis Lehner (Canada), Michelle Maggiore (Switzerland), Nikos Mavromatos (England), Malcom Perry (England), Harald Pfeiffer (Canada), Nikos Stergioulas (Greece), Nico Yunes (USA).

Το πρό­γραμ­μα θα ξε­κι­νή­σει την Πέμ­πτη 20 Σε­πτεμ­βρί­ου 2018 στο ξε­νο­δο­χείο «Ρόδος Παλάς» μετά τις 9 το πρωί με κα­λω­σο­ρί­σμα­τα από τους το­πι­κούς φο­ρείς, αρχές κ.λπ. και θα συ­νε­χι­στεί με τις ομι­λί­ες.

Οι ερ­γα­σί­ες θα συ­νε­χι­στούν μέχρι και την Κυ­ρια­κή 23 Σε­πτεμ­βρί­ου 2018, με συ­ζή­τη­ση.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.