Στην Ρόδο θα πραγματοποιηθεί το Διεθνές Συνέδριο Βαρύτητας και Κοσμολογίας με τίτλο «Recent Developments in Gravity» από τις 20 έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2018.
Πρόκειται για το τρίτο από μία σειρά συνεδρίων που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια σε νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου –προηγήθηκε το 2014 και το 2016 η Μύκονος.
Στην Ρόδο αναμένονται περίπου 200 σύνεδροι, που θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε αρχαιολογικούς χώρους του νησιού όπως το Παλάτι των Ιπποτών κ.λπ.
Σε σχετική επιστολή που απεστάλη προς τον δήμαρχο Ρόδου από την Οργανωτική Επιτροπή, η Ομάδα Κοσμολογίας του Κέντρου Αστρονομίας της Ακαδημίας Αθηνών σε συνεργασία με την ερευνητική ομάδα Βαρύτητας και Κοσμολογίας του King’s College (London) διοργανώνουν το σημαντικό αυτό συνέδριο από τις 20 έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2018 στην Ρόδο, με στόχο «να προβάλουμε την Ελληνική Ερευνητική Δραστηριότητα στη Γενική Θεωρία της Σχετικότητας και Κοσμολογίας», όπως αναφέρεται σχετικά.
Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν ως προσκεκλημένοι ομιλητές έγκριτοι επιστήμονες από πολλές χώρες όπως: Αγγλία, ΗΠΑ, Ιταλία, Καναδά, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα και Ολλανδία.
Το συνέδριο διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και φέτος επιλέχθηκε η Ρόδος.
Οι προσκεκλημένοι ομιλητές θα είναι οι εξής:
Spyros Alexakis (Canada), Nelson Christensen (USA), Walter del Posso (Italy), Bianca Dittrich (Canada), George Efstathiou (England), Astrid Eichhorn (Germany), Gustav Holzegel (England), Luis Lehner (Canada), Michelle Maggiore (Switzerland), Nikos Mavromatos (England), Malcom Perry (England), Harald Pfeiffer (Canada), Nikos Stergioulas (Greece), Nico Yunes (USA).
Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018 στο ξενοδοχείο «Ρόδος Παλάς» μετά τις 9 το πρωί με καλωσορίσματα από τους τοπικούς φορείς, αρχές κ.λπ. και θα συνεχιστεί με τις ομιλίες.
Οι εργασίες θα συνεχιστούν μέχρι και την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018, με συζήτηση.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ