Νέα επεισόδια ξέσπασαν το πρωί στην Κώ όταν διαμαρτυρόμενοι μετανάστες έκαναν καθιστική διαμαρτυρία κλείνοντας τον κεντρικό παραλιακό δρόμο του νησιού, έξω από το αστυνομικό τμήμα. Αρχικά οι μετανάστες επιχείρησαν να εισβάλουν στο αστυνομικό τμήμα αλλά απωθήθηκαν με ασπίδες και γκλόμπς από τους αστυνομικούς.

Η καθιστική διαμαρτυρία που προκάλεσε κυκλοφοριακό κομφούζιο έληξε με επέμβαση της αστυνομικής δύναμης στην οποία οι μετανάστες πέταξαν μπουκάλια με νερό.

Η κατάσταση έγινε ιδιαίτερα έκρυθμη όταν έξω από το αστυνομικό τμήμα του νησιού άρχισαν να συγκεντρώνονται πολίτες προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το χάος που επικράτησε στην πόλη

Έξω από το ΑΤ Κω άρχισαν να συγκεντρώνονται και αγανακτισμένοι πολίτες οι οποίοι επίσης άρχισαν να διαμαρτύρονται για όλη αυτή την κατάσταση και μόλις πληροφορήθηκαν ότι εκείνη την ώρα ακριβώς από πάνω στο κτήριο του Επαρχείου Κω βρισκόταν σε εξέλιξη έκτακτη σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκο, παρουσία του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Η. Καματερού, του κ. Αγοραστού από τη ΝΔ, του Επάρχου Γ. Χαλκιδιού, του Αντιδημάρχου Δ. Γερασκλή και εκπροσώπων τουριστικών φορέων για το μεγάλο αυτό πρόβλημα, έκαναν “ντου” την ίδια ώρα εκφράζοντας την έντονη αγανάκτησή τους και προειδοποιώντας ότι αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για την αποσυμφόρηση της τεταμένης κατάστασης “θα χυθεί αίμα!”

Έντονη ήταν η διαμαρτυρία τους και κατά του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Η. Καματερού. Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης προσπάθησε να τους καθησυχάσει λέγοντας ότι γι’ αυτό το σκοπό γίνεται η σύσκεψη και πως χάρη στις ενέργειες τους το προηγούμενο διάστημα έφτασε το Ελ. Βενιζέλος (με συγχρηματοδότηση από την Περιφέρεια) και αστυνομική δύναμη από Αθήνα για την αντιμετώπιση του προβλήματος και πως αναζητούνται και άλλες παράλληλες λύσεις.

Οι αγανακτισμένοι πολίτες μας δήλωσαν ότι οι ίδιοι δεν είναι “ακραία στοιχεία” όπως επιχειρούν κάποιοι να τους παρουσιάσουν, αλλά κάτοικοι και πολίτες αυτού του νησιού που ανησυχούν για την κατάσταση που αρχίζει να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο… (ετοιμάζουν και σχετική κίνηση μέσω fb). Ναι μεν -όπως μας έλεγαν- καταλαβαίνουν το πρόβλημα της προσφυγιάς και την κατάσταση αυτών των ανθρώπων, αλλά υπάρχουν κάποιοι από αυτούς που κινούνται στα όρια της παραβατικότητας, προκαλούν επεισόδια και δεν σέβονται τίποτα…

aegeanews.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ