Ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, υποδέχτηκε στο Δημαρχείο σήμερα (Πέμπτη) τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Βρυξελλών Pierre Sculier καθώς και το μέλος της Επιτροπής Οικογενειακού και Κληρονομικού Δικαίου του Δικηγορικού Συλλόγου Βρυξελλών κ. Marina Blitz, σε εθιμοτυπική συνάντηση.
Η επίσκεψη έγινε με αφορμή την εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει απόψε (Πέμπτη) προς τιμήν τους ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρόδου και τους συνόδευαν η κ. Έλενα Γιαννίκη Δικηγόρος Ρόδου και το μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Βρυξελλών και Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου Φίλιππος Τσαλαχούρης.
Ο δήμαρχος, τους καλωσόρισε στο νησί ενημερώνοντάς τους για την ιστορική σχέση της Ρόδου με τη νομική επιστήμη με δεδομένο ότι είναι η γενέτειρα της πρώτης οργανωμένης συλλογής κανόνων Ναυτικού Δικαίου γνωστή ως «Νόμος Ροδίων Ναυτικός».
Ο κ. Χατζηδιάκος, αναφέρθηκε σε θέματα νησιωτικότητας τονίζοντας ότι παρά την πρόβλεψη του συνταγματικού νομοθέτη για ιδιαίτερη μέριμνα για τα νησιά, το άρθρο 101 του Συντάγματος παραμένει κενό γράμμα για την ελληνική κεντρική εξουσία ενώ ο ίδιος βρίσκει συχνά ευήκοα ώτα στις Βρυξέλλες, κατά τις συμμετοχές του στα διεθνή Fora.
Oι δύο επίσημοι καλεσμένοι της Ρόδου δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τις ομορφιές της και την ιστορία της.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ