Τοπικές Ειδήσεις

«Ν. Σαντορινιός και Κ. Νοτοπούλου: Για ακόμη μια φορά το κυβερνητικό αφήγημα περί επιτυχίας του Τουρισμού καταρρέει

«Τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση πανηγυρίζει για την επιτυχή επανεκκίνηση της κρουαζιέρας, έντονες είναι οι αντιδράσεις από επαγγελματίες και τοπικούς φορείς για τους όρους που έχουν τεθεί από τους διαχειριστές της κρουαζιέρας.

Οι επαγγελματίες εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια και πλήρη διαφωνία, καθώς υπό το πρόσχημα της υγειονομικής προστασίας, οι τουρίστες κατά την αποβίβασή τους από το κρουαζιερόπλοιο ακολουθούν υποχρεωτικά πρόγραμμα «bubble» που τους απαγορεύει ρητά να προβούν σε οποιαδήποτε αγορά από τις τοπικές επιχειρήσεις.

Η έναρξη της πολυπόθητης κρουαζιέρας υπό αυτές τις προϋποθέσεις δεν μπορεί να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα στις τοπικές κοινωνίες.

Καλούμε την κυβέρνηση και τον Υπουργό Τουρισμού, να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης και επιτέλους να εργαστούν για τον ελληνικό τουρισμό και τους ανθρώπους του.

Ο κ. Θεοχάρης και ο κ. Πλακιωτάκης αντί να πανηγυρίζουν για την επιτυχή επανεκκίνηση της κρουαζιέρας όφειλαν να έχουν έρθει σε συνεννόηση με τις εταιρείες κρουαζιέρας ώστε να βρεθεί τρόπος- τηρουμένων πάντα όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων- η κρουαζιέρα να συνεχίσει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της οικονομίας στις τοπικές κοινωνίες»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου