Σε περισσότερα από 100.000 ευρώ ανέρχονται οι οφειλές προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδ/σου των ιδιοκτητών για τον ελλιμενισμό των σκαφών τους σε λιμάνια της Ρόδου.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, ξεκινά… σαφάρι εισπράξεων από τους καθ’ εξιν κακοπληρωτές οι οποίοι σκοπίμως δεν καταβάλλουν τα ανάλογα τέλη με αποτέλεσμα, να συσσωρευθούν χρέη που ξεπερνούν τα 100.000 ευρώ.
Όπως έκανε γνωστό μιλώντας στη «δ» ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Βασίλης Παπαοικονόμου, ιδιοκτήτες πολλών σκαφών που βρίσκονται ελλιμενισμένα -κυρίως- στη Μαρίνα Μανδρακίου αλλά και σε άλλα λιμάνια της Ρόδου, δεν έχουν καταβάλει τα αναλογούντα τέλη.
Όπως αποφασίστηκε, σε πρώτη φάση θα αποσταλεί στους ιδιοκτήτες ειδοποιητήριο από την οικονομική υπηρεσία του Λιμενικού Ταμείου προκειμένου να προχωρήσουν στη ρύθμιση των οφειλών τους σε εύλογο χρονικό διάστημα. Οποιος δεν ανταποκριθεί στην έκκληση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για εξόφληση των οφειλών στο χρονικό διάστημα που θα οριστεί, τότε θα υποστεί τις προβλεπόμενες κυρώσεις του νόμου.
Σε αυτή την περίπτωση, στην μη εξόφληση δηλαδή ή ρύθμιση των οφειλών, προβλέπεται η απαγόρευση απόπλου. «Πρόκειται για το τελευταίο μέτρο που θα λάβουμε, δίνοντας την ευκαιρία στους ιδιοκτήτες να αποπληρώσουν τα χρέη τους.
Αντιλαμβανόμαστε τη δύσκολη συγκυρία και τις ανάγκες που έχουν προκύψει, όμως το σωστό είναι να έχουν όλοι ίση μεταχείριση, και να μην εξισώνονται οι συνεπείς με τους ασυνεπείς. Τα χρέη υπερβαίνουν τα 100.000 ευρώ και δεν μπορούμε να τα αφήσουμε να συνεχίσουν να συσσωρεύονται. Και εμείς ως Λιμενικό Ταμείο χρειαζόμαστε τα χρήματα καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη μια σειρά από παρεμβάσεις και από την άλλη είναι άδικο να απολαμβάνουν οι ασυνεπείς τα ίδια προνόμια με τους συνεπείς ιδιοκτήτες σκαφών που καταβάλλουν τα τέλη τους κανονικά», δήλωσε στη «δ» ο κ. Β. Παπαοικονόμου.
Ειδικότερα, στην απόφαση που ελήφθη ομοφώνως αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:
Ο εισηγητής τον Δ.Λ.Τ.Ν.Δ. Εμμ. Αντώνογλου θέτει υπόψη του συμβουλίου αναλυτική κατάσταση στην οποία αναφέρονται οφειλές των επιχειρήσεων-οφειλετών της Υπηρεσίας που δεν έχουν τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους από διάφορα τέλη και ανταλλάγματα παραχώρησης χρήσης λιμενικών χώρων υπενθυμίζοντας στο σώμα την δυνατότητα ταυ Δ.Λ.Τ.Ν.Δ. μετά την πάροδο εύλογού χρονικού διαστήματος από το ληξιπρόθεσμο αυτών να προβαίνει στην προβλεπόμενη από τις κείμενες διατάξεις διαδικασία για την βεβαίωση και την είσπραξή τους. Κατόπιν όλων των παραπάνω καλεί το δ.σ να αποφασίσει σχετικά
Το Δ.Σ. αφού έλαβε υπόψη του όλα τα παραπάνω και μετά από διαλογική συζήτηση, ομόφωνα αποφασίζει:
Εξουσιοδοτεί τον Νομικό Σύμβουλο αρχικώς όπως συντάξει και αποστείλει ατομικές ειδοποιήσεις προς όλες τις εν λόγω επιχειρήσεις- οφειλές που δεν έχουν τακτοποιήσει τις σχετικές υποχρεώσεις τους (σύμφωνα με την επισυναπτόμενη στην παρούσα αναλυτική κατάσταση) ώστε να προσέλθουν εντός εύλογου χρονικού διαστήματος στα Γραφεία του Δ.Λ.Τ.Ν.Δ. για την καταβολή των οφειλομένων και μετέπειτα για όσων εξ αυτών δεν ανταποκριθούν θετικά μα προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες από τις κείμενες διατάξεις ενέργειες για την διασφάλιση των συμφερόντων της υπηρεσίας».
Να σημειωθεί ότι η ανάδειξη της Μαρίνας Μανδρακίου, έχει τεθεί ψηλά στις προτεραιότητες του δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη ο οποίος με συνέντευξή στη «δημοκρατική» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά:
«Υψηλή προτεραιότητα είναι επίσης, μια σειρά εμβληματικών έργων, για να αναδείξουμε το πραγματικό πρόσωπο της Ρόδου: Παλιά Πόλη, Νέα Αγορά, Ακρόπολη της Ρόδου με το Αρχαίο Στάδιο, Μανδράκι, Μαρίνα Μανδρακίου και Λεωφόρος Ελευθερίας, Εθνικό Θέατρο, Λίνδος, τα «Βήματα» του Κολοσσού και η ιστορία του. Ένα μεγάλο “ταμπού” μέχρι σήμερα, αλλά μπορεί να έχει μια ξεχωριστή και πολύτιμη συνεισφορά, για την ταυτότητά μας, την περηφάνια μας και τον ποιοτικό τουρισμό, στον οποίο προσβλέπουμε».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ