Τοπικές Ειδήσεις

Επιστολή προς τον Υπ. Εργασίας για την στήριξη των οικοδόμων της Καλύμνου 

Επιστολή του Επάρχου Καλύμνου προς τον Υπουργό Εργασίας κ. Κ. Χατζηδάκη με θέμα : Στήριξη οικοδόμων της Καλύμνου που πλήττονται από την τοπική καθολική απαγόρευση λόγω της πανδημίας.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε το νησί της Καλύμνου , βρίσκεται στη δυσκολότερη στιγμή από την έναρξη της πανδημίας. Μετά από ένα μεγάλο διάστημα αυστηρών περιορισμών στην οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα των πολιτών, αφού το νησί βρίσκεται στο “βαθύ κόκκινο” από το Μάρτιο και ενώ σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα και οι πολίτες επανέρχονται σε πιο κανονικούς ρυθμούς, η Κάλυμνος, δυστυχώς, λόγω των επιβαρυμένων επιδημιολογικών δεδομένων, βρίσκεται για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα σε καθολική απαγόρευση .

Αυτή η δυσάρεστη κατάσταση έχει σοβαρό αντίκτυπο στο εργατικό δυναμικό του νησιού που ασχολείται με την οικοδομική δραστηριότητα, η οποία έχει επίσης ανασταλεί . Οι άνθρωποι αυτοί, χαμηλού συνήθως εισοδήματος, έχουν εξαντλήσει τα οικονομικά τους περιθώρια και αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. Η μοναδική στήριξη που χορηγήθηκε στην συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων, από την έναρξη της πανδημίας, αφορούσε οικονομική ενίσχυση 800 ευρώ , η οποία αφενός δεν έφθασε σε όλο το εργατικό δυναμικό, λόγω των αυστηρών κριτηρίων και προϋποθέσεων και των γνωστών εργασιακών και ασφαλιστικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι αυτοί και αφετέρου δεν ήταν σε καμία περίπτωση αρκετή , για να καλύψει τις ανάγκες τους το διάστημα που βρέθηκαν χωρίς εργασία παρά τη θέληση τους. Να επισημάνουμε ότι πολλοί από τους ανθρώπους αυτούς , δεν έχουν καν δικαίωμα επιδότησης από τον ΟΑΕΔ.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στο νησί μας , αφενός με την πανδημία και αφετέρου με την οικονομική κατάσταση των εργαζομένων στον κλάδο της οικοδομής , αλλά και στο λιανεμπόριο , τον τουρισμό, την εστίαση κ.α. συνθέτουν μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Για να μπορέσει το νησί μας να βγει από τη θέση αυτή, με τις λιγότερες δυνατές απώλειες σε θέσεις εργασίες και σε ανθρώπινο δυναμικό, χρειάζεται να ληφθούν έκτακτα μέτρα στήριξης των

ανθρώπων που πλήττονται άμεσα , ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν στον τόπο τους , αυτή την δύσκολη περίοδο και να μην χρειαστεί να ζήσουμε άλλο ένα μεταναστευτικό τσουνάμι που θα αποδυναμώσει και θα απογυμνώσει την κοινωνία και την οικονομία του ακριτικού νησιού μας από το εργατικό του δυναμικό και από τους ανθρώπους του.

Παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την ανάληψη πρωτοβουλιών, με επείγουσα διαδικασία, ώστε να ανακουφιστούν οι εργαζόμενοι του νησιού μας στον οικοδομικό τομέα και να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους την εξαιρετικά δύσκολη αυτή περίοδο για την Κάλυμνο.

Βέβαιοι για την θετική ανταπόκριση σας , σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων .

 

Με εκτίμηση

Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΤΗΣ Π.Ε.ΚΑΛΥΜΝΟΥ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΓΕΩΡ. ΜΟΥΣΕΛΛΗΣ

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου