Αθλητικά

Τρέχουν και προσφέρουν στην Απολακκιά

Η Επιτροπή Αγώνα Δρόμου Απολακκιάς συνδιοργανώνει σήμερα, με την Ένωση Αθλητικών Σωματείων Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου (Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ), και την στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ.),τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απολακκιάς, τον Σύλλογο <<ΑΣΠΙΣ>>Απολακκιάς, το Κολλέγιο Ρόδου και τον Σύλλογο Τριάθλου ‘’Απόλλων’’, αγώνα δρόμου 10.000μ., 5.000μ., και 5.000μ δυναμικού βαδίσματος.

Η περιοχή της Απολακκιάς διαθέτει τοποθεσίες (Άγιος Γεώργιος Κάλαμος, Μοναστήρια (Άγιος Γεώργιος Βάρδας – Σκιάδι), και έργα όπως το Φράγμα τα οποία έχουν Ιστορικά, Βυζαντινά, και Πολιτιστικά Χαρακτηριστικά. Οι αθλητές, οι δρομείς και όσοι θα παραβρεθούν θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις ομορφιές του χωριού, και το φυσικό κάλλος, αλλά και να βιώσουν την οικολογική καταστροφή από την πυρκαγιά του 2016.

Επίσης ορμώμενοι από ανθρωπιστικά συναισθήματα φιλαλληλίας, όσοι επιθυμούν μπορούν να φέρουν τρόφιμα για τους πάσχοντες συνανθρώπους μας που θα δοθούν στο Φιλόπτωχο ταμείο της Μητροπόλεως Ρόδου. (Δεν υπάρχει κάποιο οικονομικό αντίτιμο για την συμμετοχή).

Ημερομηνία – Ώρα -Τόπος διεξαγωγής: Κυριακή19/05/2019, 10:00, Φράγμα Απολακκιάς – Απολακκιά.

Σημείο Εκκίνησης – Τερματισμού 10.000μ: Απολακκιά – Φράγμα Απολακκιάς – Απολακκιά.

5.000μ: Προς φράγμα– μέσο διαδρομής και επιστροφή Απολακκιά.

Όποιος επιθυμεί μπορεί να φέρει τρόφιμα μακράς διαρκείας τα οποία θα δοθούν στο φιλόπτωχο ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου και σε άλλα ιδρύματα.

Μετακίνηση:

Ο πρόεδρος της Ασπίδας διαθέτει λεωφορείο για τη μεταφορά από Άγιο Φραγκίσκο προς την Απολακκιά και επιστροφή.(τηλ 6976458312).

Γενικές Τεχνικές Διατάξεις:

Ότι δεν προβλέπεται από την Προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον Τεχνικό Υπεύθυνο του αγώναΚ. Σάββα Διακονικόλασε συνεργασία με τον Αλυτάρχη, σύμφωνα με τους κανονισμούς.

ΕΠΑΘΛΑ:

Θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα στους τρεις πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας (Κύπελο στον Νικητή).

Θα απονεμηθούν διπλώματα συμμετοχής σε όλους τους δρομείς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

08:30-09:30 – Προσέλευση Αθλητών – Εγγραφές στην πλατεία Απολακκιάς – (Για όσους δεν έχουν μέσο διατίθεται δωρεάν λεωφορείο που θα ξεκινήσει από την πλατεία Σαν Φρανσίσκο στις 7:30.)
Χώρος Στάθμευσης αυτοκινήτων: Γήπεδο Απολακκιάς.
10:00 – Εκκίνηση Αγώνα 10 χλμ.
10:15 – Εκκίνηση Παιδικού Αγώνα 1400μ.
11:00 – Εκκίνηση Αγώνα 5 χλμ (και συμμετοχόντων στο δυναμικό βάδην στην ίδια απόσταση).
Μετά το πέρας των Αγώνων ακολουθεί προσφορά εδεσμάτων και μουσικοχορευτική εκδήλωση από τον καλλιτέχνη κ. Θεμιστοκλή Τριανταφύλλου και το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου.
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με βράβευση αθλητών που κατάγονται από την Απολακκιά και έχουν κατακτήσει πανευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις καθώς και των προπονητών τους.

 

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη

Η Οργανωτική Επιτροπή θα συλλέγει από όσους δρομείς επιθυμούν τρόφιμα μακράς διαρκείας τα οποία θα παραδοθούν στο Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητροπόλεως για τους Πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου