Τοπικές Ειδήσεις

“Ακόμα μια σεζόν χωρίς γιατρούς και ΕΚΑΒ η Νότια Ρόδος”

Από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Αυτές τις ημέρες ξεκίνησε η τουριστική σεζόν, όπου η περιοχή μας η Νότια Ρόδος θα φιλοξενήσει άλλη μια χρονιά δεκάδες χιλιάδες τουρίστες.

Όμως ακόμα μια φορά οι δομές δημόσιας υγείας της περιοχές δεν έχουν την επάρκεια σε υγειονομικό προσωπικό και υποδομές ώστε να είναι ασφαλείς οι μόνιμοι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και οι επισκέπτες.

Η βασική δομή δημόσιας υγείας της περιοχής, το Π.Ι. Γενναδίου εξακολουθεί να βασίζεται κυρίως σε αγροτικούς γιατρούς, καθώς στο ιατρείο δεν υπάρχει ούτε ένας μόνιμος ειδικευμένος γιατρός. Το νοσηλευτικό προσωπικό παρά τις τρεις προσλήψεις συμβασιούχων νοσηλευτριών δεν επαρκεί για να καλύψει την εικοσιτετράωρη λειτουργία του ιατρείου. Ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που είναι απαραίτητο για μια τόσο απομακρυσμένη από το νοσοκομείο περιοχή, δεν έχει έρθει ακόμα παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις διάφορων αρμόδιων.

Το υγειονομικό προσωπικό της περιοχής προσπαθεί υπό αντίξοες συνθήκες και προσφέρει σημαντικό έργο. Όμως αναρωτιόμαστε πως θα καλυφθούν οι ανάγκες του πολλαπλάσιου πληθυσμού την τουριστική σεζόν, όταν την χειμερινή περίοδο η λειτουργία του Π.Ι. Γενναδίου ήταν ήδη οριακή.

Σε πολλές περιπτώσεις ένας αγροτικός γιατρός και μια νοσηλεύτρια δεν προλάβαιναν αντικειμενικά να ανταποκριθούν. Την ίδια ώρα που έπρεπε να κάνουν rapid test σε μαθητές των σχολείων , έπρεπε να συνταγογραφήσουν φάρμακα και να προσφέρουν πρώτες βοήθειες σε επείγοντα περιστατικά.

Δυστυχώς με ευθύνη της κυβέρνησης εξακολουθεί να επικρατεί στην Νότια Ρόδο αλλά και σε όλο το νησί μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία και την ζωή του μόνιμου πληθυσμού και των επισκεπτών. Για όλη την Ρόδο υπάρχουν μόνο τρία ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ! Την ίδια ώρα οι καταγγελίες του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου αναδεικνύουν τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί, με έλλειψη πετρελαίου, ζεστού νερού, καθαρών κλινοσκεπασμάτων και την έλλειψη του αναγκαίου υγειονομικού προσωπικού.

Σε αυτή την τραγική κατάσταση που κυριολεκτικά ο άρρωστος που δεν έχει λεφτά δεν μπορεί να βρει την υγειά του, προστίθεται και το τεράστιο πρόβλημα της ακρίβειας. Η πλειοψηφία των νοικοκυριών στο νησί δεν μπορεί να καλύψει τις βασικές ανάγκες όπως super-market, φάρμακα, λογαριασμούς ρεύματος, φροντιστήρια κ.α. Όμως για εμάς τους νότιο-ροδίτες προστίθεται ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα: λόγω της μεγάλης απόστασης από την πόλη είμαστε υποχρεωμένοι να μετακινούμαστε συχνά και πλέον η αδυνατούμε να καλύψουμε το υπέρογκο κόστος των καυσίμων.

Για αυτά τα σοβαρά προβλήματα καθώς και άλλα ζητήματα της περιοχής θα συνεδριάσει η επιτροπή κατοίκων Νότιας Ρόδου την Τετάρτη 20/04 στις 19:00 στο σχολείο της Λαχανιάς.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ 18/04/2022

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου