Ειδήσεις

Επιτυχημένη η παρουσία του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου στην FoodExpo

Με ιδιαίτερη επιτυχία στέφθηκε η παρουσία του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου στη 2η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ FOODEXPO Greece που πραγματοποιήθηκε 14-16 Μαρτίου 2015 στο METROPOLITAN EXPO.

Στο περίπτερο του Επιμελητηρίου φιλοξενήθηκαν επιχειρήσεις του Νομού Δωδεκανήσου που παράγουν ή/και μεταποιούν τρόφιμα & ποτά και είχε σαν στόχο την αύξηση της εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων, την προβολή των τοπικά παραγόμενων προϊόντων, την προώθηση της τοπικής γαστρονομίας και του δικτύου Aegean Cuisine.

Για τη συμμετοχή τους συγχαίρουμε τις επιχειρήσεις:

ΑΙΓΑΙΟΝ-Β.Καμπυλαυκάς Α.Ε., ΚΑΪΡ Α.Ε., Μανιτάρι–Σαλιγκάρι Α.Ε.-Εκτροφεία Μανιταριών-Σαλιγκαριών Α.Ε., Πελαρδής Artoland-Πελαρδής Βασίλης, Ροδίτικη Λαδόπιττα-Ατσαλάκης Δημήτρης & ΣΙΑ Ο.Ε., Tsimas Delicatessen-Γεωργουδιός Μιχάλης, Φίλεμα Ροδίων-Πισσάκας Δημήτρης & ΣΙΑ Ο.Ε.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια της έκθεσης, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και το δίκτυο Aegean Cuisine συμμετείχαν στην εκδήλωση «Παρουσίαση των Προϊόντων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Μαρτίου.

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, όπου μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων μαγείρεψαν τοπικές παραδοσιακές συνταγές χρησιμοποιώντας προϊόντα από τοπικούς παραγωγούς. Κατά τη διάρκεια παρασκευής των εδεσμάτων, οι τοπικοί παραγωγοί παρουσίασαν τα προϊόντα τους και τον τρόπο παρασκευής τους και έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην προσπάθεια ανάδειξης της τοπικής γαστρονομίας και του δικτύου Aegean Cuisine.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος του Δικτύου AEGEANCUISINE είναι η αξιοποίηση της πλούσιας οινο-γαστρονομικής παράδοσης των νησιών του Αιγαίου και η δημιουργία γαστρονομικού ενδιαφέροντος προορισμών, σε άμεση συνάρτηση με τον παραγωγικό, πολιτιστικό και πολιτισμικό πλούτο των νησιών με σκοπό τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος και της διεύρυνσης της τουριστικής αγοράς των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Υποέργου 9 «Ανάδειξη της γαστρονομίας και της αιγαιακής κουζίνας στα Δωδεκάνησα», της πράξης με τίτλο «Προβολή του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου» – Ε.Π. Κρήτης και Νήσων Αιγαίου – με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου