ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Μαύρη τρύπα» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό: Πώς ορισμένοι γλυτώνουν το πρόστιμο των 100 ευρώ

news room 1 λεπτό ανάγνωση
εμβολιαστικό

Τη «μαύρη τρύπα» στο σύ­στη­μα των εμ­βο­λια­σμών φαί­νε­ται ότι εκ­με­ταλ­λεύ­τη­καν εκα­το­ντά­δες πο­λί­τες άνω των 60 ετών που πρέ­πει υπο­χρε­ω­τι­κά να εμ­βο­λια­στούν, δια­φο­ρε­τι­κά θα πλη­ρώ­σουν πρό­στι­μο 100 ευρώ.

Ει­δι­κό­τε­ρα σύμ­φω­να με απο­κλει­στι­κές πλη­ρο­φο­ρί­ες του ethnos.gr, τις τε­λευ­ταί­ες ημέ­ρες εντο­πί­σθη­κε από τους αρ­μό­διους του υπουρ­γεί­ου Υγεί­ας ένα κενό, το οποίο δίνει τη δυ­να­τό­τη­τα σε όσους δεν θέ­λουν να εμ­βο­λια­σθούν, να κα­θυ­στε­ρή­σουν δε­ό­ντως τη δια­δι­κα­σία και συ­νε­πώς να μην κα­τα­βά­λουν το πρό­στι­μο.

Πρό­κει­ται για το σύ­στη­μα των κατ’ οίκον εμ­βο­λια­σμών το οποίο προ­χω­ρά με ρυθ­μούς χε­λώ­νας λόγω και της έλ­λει­ψης προ­σω­πι­κού στις δομές της Πρω­το­βάθ­μιας Φρο­ντί­δας Υγεί­ας αλλά και της πε­ριο­ρι­σμέ­νης συμ­με­το­χής των ιδιω­τών για­τρών. Όμως όσοι εγ­γρά­φο­νται στην λίστα για κατ’ οίκον εμ­βο­λια­σμό, γλι­τώ­νουν το πρό­στι­μο των 100 ευρώ. Απο­τέ­λε­σμα είναι πολ­λοί συ­μπο­λί­τες μας να εγ­γρά­φο­νται στη λίστα, αλλά να απο­φεύ­γουν στη συ­νέ­χεια τη δια­δι­κα­σία με διά­φο­ρες δι­καιο­λο­γί­ας και τε­χνά­σμα­τα.

Η μαύρη τρύπα στους εμ­βο­λια­σμούς εντο­πί­σθη­κε από το υπουρ­γείο Υγεί­ας το οποίο απέ­στει­λε εγκύ­κλιο προς τους Διοι­κη­τές όλων των νο­σο­κο­μεί­ων και Κέ­ντρων Υγεί­ας, στην οποία δίνει οδη­γί­ες πότε ένας πο­λί­της θα δια­γρά­φε­ται από τη λίστα μέσω της οποί­ας απο­φεύ­γει και το πρό­στι­μο των 100 ευρώ.

Είναι χα­ρα­κτη­ρι­στι­κό σύμ­φω­να με τις πλη­ρο­φο­ρί­ες του ethnos.gr ότι από τα ονό­μα­τα που είναι εγ­γε­γραμ­μέ­να στις λί­στες για κατ’ οίκον εμ­βο­λια­σμό, μόνο το 40% εντο­πί­ζο­νται τε­λι­κά από τους υγειο­νο­μι­κούς οι οποί­οι θέ­λουν να με­τα­βούν στο σπίτι τους για να τους εμ­βο­λιά­σουν.

Στις πε­ρισ­σό­τε­ρες πε­ρι­πτώ­σεις οι πο­λί­τες είτε δεν εντο­πί­ζο­νται στις διευ­θύν­σεις που έχουν δώσει, είτε δεν απα­ντούν στα τη­λέ­φω­να, είτε επι­κα­λού­νται αδια­θε­σία και με­τα­θέ­τουν το εμ­βό­λιο για αρ­γό­τε­ρα.

Τι λέει στο ethnos.gr ο Διοι­κη­τής της 1ης ΥΠΕ

Όπως δη­λώ­νει στο ethnos.gr ο Διοι­κη­τής της 1η Υγειο­νο­μι­κής Πε­ρι­φέ­ρειας Πα­να­γιώ­της Στά­θης: «Έχει απα­σχο­λή­σει το θέμα αυτό. Ενώ πο­λί­τες αρ­χι­κά δή­λω­σαν ότι θέ­λουν να εμ­βο­λια­σθούν κατ οίκον, μετά με διά­φο­ρες προ­φά­σεις αρ­νού­νται. Όμως οι υγειο­νο­μι­κοί που πη­γαί­νουν στα σπί­τια δεν μπο­ρούν να δια­βε­βαιώ­σουν ότι πράγ­μα­τι υπάρ­χει πρό­βλη­μα και δεν μπο­ρεί να πραγ­μα­το­ποι­η­θεί ο εμ­βο­λια­σμός. Ταυ­τό­χρο­να όμως απα­σχο­λού­νται οι δυ­νά­μεις του συ­στή­μα­τος. Γι αυτό και έχω δώσει εντο­λή να υπάρ­ξουν συ­γκε­κρι­μέ­να κρι­τή­ρια τα οποία εάν δεν τη­ρού­νται, θα απο­κλεί­ο­νται από τη λίστα οι συ­γκε­κρι­μέ­νοι πο­λί­τες και δεν θα μπο­ρούν να εγ­γρα­φούν πάλι. Εκτός των άλλων, ει­ση­γή­θη­κα να γί­νο­νται προ­σπά­θειες έως 3 φορές την εβδο­μά­δα και αν δεν υπάρ­ξει αντα­πό­κρι­ση, να γί­νε­ται δια­γρα­φή του ονό­μα­τος από τη λίστα».

Πηγή ethnos.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.