Τοπικές Ειδήσεις

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για θέματα Υγείας στη Νότια Ρόδο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη που διοργάνωσε η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ την Πέμπτη 13/02 στο Εργατικό Κέντρο στην Ρόδο. Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τους εξής φορείς: 1.ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΥΛΩΝ , 2.ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΩΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ, 3.ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ EUROMEDICA, 4.ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ, 5.ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΡΟΔΟΥ, 6. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ και 7. ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΥ. Επίσης παραβρέθηκαν κάτοικοι από τις δημοτικές ενότητες Αρχαγγέλου και Ατταβύρου που αντιμετωπίζουν επίσης σοβαρά προβλήματα στον τομέα της υγείας.

Όλοι οι φορείς εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα που δίνουμε οι κάτοικοι της Νότιας Ρόδου εδώ και πολλά χρόνια, για την στελέχωση του Π.Ι. Γενναδίου με μόνιμο νοσηλευτικό και ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό με 24ωρη καθημερινή λειτουργία, ώστε να σταματήσει το αίσχος στον 21ο αιώνα να χάνονται άδικα ανθρώπινες ζωές από απλά περιστατικά ρουτίνας.

Από την συζήτηση αναδείχτηκε η ανάγκη να υπάρξει συντονισμός και κοινός αγώνας  για να καλυφθούν άμεσα όλες οι κενές οργανικές θέσεις στο νοσοκομείο Ρόδου, στις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας των χωριών και να συγκροτηθούν  μονάδες ΕΚΑΒ σε Γεννάδι και Έμπωνα.

Επίσης τονίστηκε πως παρά τις διαφορετικές απόψεις η βάση του κοινού αγώνα είναι η συμφωνία σε δύο βασικά σημεία:

  1. Η υγεία είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό που πρέπει να παρέχεται σε όλους δωρεάν με ευθύνη του κράτους.
  2. Ότι μόνο με αγώνα διαρκείας και με συμμέτοχη όλων και περισσότερων, θα  αναγκαστεί η κυβέρνηση να προχωρήσει στις εκατοντάδες προσλήψεις που χρειάζονται στον τομέα δημόσιας υγείας σε όλο το νησί.

Τέλος, ως ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΟΝΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι ο αγώνας μας θα συνεχιστεί πολύμορφα μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα μας. Δεν κάνουμε βήμα πίσω!

 

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ 18/02/2020

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου