- Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας επισημαίνει σοβαρό πρόβλημα στην κάλυψη των εφημεριών στο Κέντρο Υγείας Πάτμου λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού.
- Στο Κ.Υ. Πάτμου εφημερεύει μόνο μία ιατρός Γενικής Ιατρικής, η οποία καλύπτει και το Περιφερειακό Ιατρείο Αρκιών, ενώ ο καρδιολόγος απουσιάζει λόγω άδειας και αναμένεται αποχώρηση.
- Η παιδίατρος είναι σε άδεια ανατροφής, ο αγροτικός γιατρός δεν θα υπάρχει από τις 19 Οκτωβρίου, και οι ιατροί Ακτινοδιαγνώστης και Μικροβιολόγος δεν συμμετέχουν στις εφημερίες.
- Ο Μάνος Κόνσολας κατέθεσε πρόταση για την προκήρυξη δύο θέσεων ιατρών Γενικής Ιατρικής ή Παθολόγων και ζητά την άμεση απόσπαση καρδιολόγου για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας.
«Με ένα μόνο διαθέσιμο γιατρό δε μπορούν να καλυφθούν οι εφημερίες στο Κέντρο Υγείας Πάτμου», τονίζει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, που ανέδειξε το πρόβλημα και ταυτόχρονα κατέθεσε πρόταση στο Υπουργείο Υγείας για την προκήρυξη δύο θέσεων ιατρών Γενικής Ιατρικής ή Παθολόγων με το βαθμό του Διευθυντή, προκειμένου να μην αποβεί άκαρπη η προκήρυξη.
Παράλληλα, ζητά και την άμεση κάλυψη της θέσης καρδιολόγου με απόσπαση.
Ο Μάνος Κόνσολας αναφέρει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα πλέον με τις εφημερίες αφού:
– εφημερεύει μία μόνο ιατρός Γενικής Ιατρικής που είναι επιφορτισμένη, εκτός των άλλων, να μεταβαίνει και στους Αρκιούς για να καλύψει και τις εκεί ανάγκες,
– ο καρδιολόγος έχει άδεια μέχρι πριν τα Χριστούγεννα και στη συνέχεια θα αποχωρήσει κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει καρδιολόγος αυτή τη στιγμή στο Κ.Υ. Πάτμου,
– η παιδίατρος βρίσκεται σε άδεια ανατροφής τέκνου,
– Αγροτικός γιατρός από τη Δευτέρα 19.10 δεν θα υπάρχει, συνεπώς δεν θα υπάρχει αγροτικός ιατρός για να συμμετέχει στις εφημερίες,
– οι δύο ιατροί με ειδικότητα Ακτινοδιαγνώστη και Μικροβιολόγου δεν συμμετέχουν σε εφημερίες,
– η μία από τις δύο θέσεις ιατρών Υπηρεσίας Υπαίθρου αναμένει το διορισμό.
«Είναι σαφές ότι πρέπει να ενισχυθεί με ιατρικό προσωπικό το Κ.Υ. Πάτμου και όλες οι εφημερίες δεν μπορούν να καλυφθούν από ένα άτομο, αφού πρόκειται για υπέρβαση των ανθρώπινων αντοχών», τονίζει ο Μάνος Κόνσολας.
Το πλήρες κείμενο της κοινοβουλευτικής παρέμβασης και της πρότασης που κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, προς τον Υπουργό Υγείας για τη στελέχωση του Κ.Υ Πάτμου προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των εφημεριών είναι:
Κύριε Υπουργέ,
Οι συγκυρίες, αλλά και η έλλειψη ιατρικού προσωπικού, έχουν δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στο Κέντρο Υγείας Πάτμου σε ό, τι αφορά στις εφημερίες.
Συγκεκριμένα, εφημερεύει ουσιαστικά μία μόνο Ιατρός Γενικής Ιατρικής αφού:
– Ο καρδιολόγος έχει άδεια μέχρι πριν τα Χριστούγεννα και στη συνέχεια θα αποχωρήσει κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει καρδιολόγος αυτή τη στιγμή στο Κ.Υ. Πάτμου.
– Η παιδίατρος βρίσκεται σε άδεια ανατροφής τέκνου.
– Αγροτικός γιατρός από τη Δευτέρα 19.10 δεν θα υπάρχει, συνεπώς δεν θα υπάρχει αγροτικός ιατρός για να συμμετέχει στις εφημερίες.
– Οι δύο ιατροί με ειδικότητα Ακτινοδιαγνώστη και Μικροβιολόγου δεν συμμετέχουν σε εφημερίες.
– Η μία από τις δύο θέσεις ιατρών Υπηρεσίας Υπαίθρου αναμένει το διορισμό.
Όπως είναι φυσικό και εύλογο, δεν μπορεί να καλυφθούν οι εφημερίες από μία μόνο Ιατρό Γενικής Ιατρικής που, εκτός των άλλων, πρέπει να μεταβαίνει και στο Περιφερειακό Ιατρείο Αρκιών για να καλύπτει και εκεί τις ανάγκες.
Όλες οι εφημερίες δεν μπορούν να καλυφθούν από ένα άτομο, αφού πρόκειται για υπέρβαση των ανθρώπινων αντοχών.
Είναι σαφές ότι πρέπει να ενισχυθεί με ιατρικό προσωπικό το Κ.Υ. Πάτμου άμεσα.
Εκτός από τη θέση του καρδιολόγου που πρέπει να καλυφθεί άμεσα με απόσπαση και τοποθέτηση καρδιολόγου θα πρέπει να προκηρυχθούν δύο θέσεις ιατρών με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας.
Ένα ακόμα κίνητρο για να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ιατρούς για την κάλυψη των δύο αυτών θέσεων, θα ήταν η προκήρυξη να αφορά σε θέσεις Διευθυντή για να μην αποβεί άκαρπη η προκήρυξη.
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός
1. Εξετάζει το Υπουργείο την προκήρυξη δύο θέσεων ιατρών για το Κ.Υ. Πάτμου με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας στον βαθμό του Διευθυντή προκειμένου να μην αποβεί άκαρπη η προκήρυξη, να ενισχυθεί το Κ.Υ. Πάτμου και να καλύπτονται οι εφημερίες;
2. Ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου αναφορικά με την κάλυψη της θέσης καρδιολόγου;
Ο Ερωτών Βουλευτής
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου
































Σχολιασμός άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.
Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.