Ελεύθεροι χωρίς όρους, αφέθηκαν χθες μετά την απολογία τους, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας και του Εισαγγελέως Υπηρεσίας, ένας 44χρονος ημεδαπός, κάτοικος Αφάντου, που έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές κυρίως σε υποθέσεις ναρκωτικών κι ένας αθίγγανος ηλικίας 21 ετών, που εμπλέκονται σε υπόθεση κλοπών κατά συναυτουργία.
Με διάταξη έπαυσε η δίωξη εις βάρος ενός 31χρονου αθίγγανου, που είχε κατηγορηθεί στην ίδια υπόθεση.
Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου εντόπισαν και προσήγαγαν τους τρεις κατηγορούμενους οι οποίοι την 28η και 29η Ιουνίου 2018 φέρονται να αφαίρεσαν από δυο επιχειρήσεις στ’ Αφάντου εξοπλισμό συνολικής εκτιμώμενης αξίας 67.000 ευρώ.
Οι δράστες φέρονται να παραβίασαν την εξωτερική πόρτα ποτοποιίας που εδρεύει στην Τραπεζία, να εισήλθαν εντός και να αφαίρεσαν μια ανοξείδωτη δεξαμενή οινοποιητή αξίας περίπου 15.000 ευρώ.
Από έτερο εργοστάσιο του ίδιου ιδιοκτήτη στην θέση Κέραμος αφαίρεσαν μια ανοξείδωτη δεξαμενή αξίας 10.000 ευρώ, ανοξείδωτους σωλήνες αξίας 3.000 ευρώ και δύο όμοιες δεξαμενές ψύξης αξίας 16.000 ευρώ περίπου.
Παραβίασαν επιπλέον εξωτερική πόρτα του μηχανοστασίου και αφαίρεσαν δύο καλούπια αλουμινίου κατασκευής πλαστικής φιάλης αξίας 19.000 ευρώ περίπου, έναν ηλεκτρολογικό πίνακα αξίας 4.000 ευρώ κι ακόμη έναν με τα παρελκόμενα του.
Οι δύο αθίγγανοι ομολόγησαν προανακριτικά τις πράξεις που τους αποδίδονται ενώ ο ημεδαπός υποστήριξε ότι ανέθεσε στους συγκατηγορούμενούς του την αφαίρεση των αντικειμένων λόγω οφειλών του ιδιοκτήτη των επιχειρήσεων.
Ο 21χρονος απολογούμενος χθες επεσήμανε ότι διατηρεί με τον πατέρα του επιχείρηση ανακύκλωσης στη Ρόδο και ότι τον Ιούνιο 2018 του τηλεφώνησε ο 44χρονος , ο οποίος είχε επικοινωνήσει πρώτα με τον πατέρα του, ο οποίος απουσίαζε από την Ρόδο και του είχε δώσει το τηλέφωνό του.
Του είπε ότι είχε κάποιες δεξαμενές και σωλήνες που ήθελε να πωλήσει ως σκράπ από κάποιες επιχειρήσεις του.
Του υπέδειξε στην πορεία μία δεξαμενή σε μία τοποθεσία Τραπεζία Αφάντου και μία δεξαμενή στη τοποθεσία Κεράμου Αφάντου.
Μετά από δύο του τηλεφώνησε ένας ημεδαπός, του είπε ότι ήταν μέτοχος στις εταιρίες από τις οποίες αγόρασε τις δεξαμενές και του ζήτησε να τις επιστρέψει λέγοντας του ότι θα του επέστρεφε τα χρήματα που πλήρωσε. Του επέστρεψε όπως είπε τις δεξαμενές, δεν του έδωσε πίσω τα χρήματα και στην πορεία τον καταμήνυσε.
Ο 44χρονος ημεδαπός από την άλλη ισχυρίστηκε ότι εργαζόταν στην επιχείρηση του μηνυτή και ότι είχαν οικονομικές διαφορές.

Ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρέστησαν οι δικηγόροι κκ. Ακης Δημητριάδης και Μανώλης Βλάχος.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ