Δύο υποθέσεις ναρκωτικών, που είχαν προκαλέσει αίσθηση, θα απασχολήσουν την 26η Μαρτίου 2019 το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου.
Στην πρώτη υπόθεση κατηγορούμενος για διακίνηση κοκαΐνης είναι ένας 32χρονος, υπήκοος Αλβανίας.
Συγκατηγορούμενη του είναι μια 34χρονη ομοεθνής του, που είχε αφεθεί ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους, της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 2.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης της μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας της.
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε, την 4η Νοεμβρίου 2017 από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.
Στους αστυνομικούς των Αθηνών, περιήλθε την 3η Νοεμβρίου 2017 πληροφορία που ανέφερε ότι από μεταφορική εταιρεία στο Αιγάλεω θα αποσταλεί στη Ρόδο μια βαλίτσα με ναρκωτικά.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε εντοπίστηκε στην οδό Κηφισού σε μεταφορική εταιρεία μια βαλίτσα, που άφησε ένα άτομο με σκοπό να αποσταλεί στη Ρόδο.
Προέκυψε ακόμη ότι το ίδιο άτομο, προ 10ημέρου, είχε αποστείλει μια βαλίτσα στη Ρόδο κι ότι ο παραλήπτης και στις δύο αποστολές ήταν μια ημεδαπή με τον ίδιο αριθμό τηλεφώνου.
Εντός της βαλίτσας βρέθηκαν ρούχα και μια συσκευή dvd στο εσωτερικό της οποίας βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη ποσότητα 507,4 γραμμαρίων κοκαΐνης σε 20 νάυλον συσκευασίες.
Την 4η Νοεμβρίου 2017 η βαλίτσα μεταφέρθηκε σε μεταφορική εταιρεία στ’ Ασγούρου και όταν εμφανίστηκε για να την παραλάβει ένα ζευγάρι, οι αστυνομικοί τούς συνέλαβαν. Ο πρώτος στερείται νόμιμων διατυπώσεων παραμονής του στην χώρα.
Σε έρευνα, που ακολούθησε στην οικία τους στο Ροδίνι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε καβάτζα 4 αυτοσχέδιες συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους 100,5 γραμμαρίων, μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, ένα μπαστούνι του μπέιζμπολ, ένα καρτοκινητό, ένα σημείωμα με τρία τηλέφωνα.
Κατασχέθηκαν εξάλλου και τα κινητά τους τηλέφωνα. Ο φερόμενος ως αποστολέας, ένας ημεδαπός, αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποιήθηκαν εν αγνοία του τα στοιχεία της ταυτότητάς του.
Η ιδιοκτήτρια της μεταφορικής εταιρείας δήλωσε εξάλλου ότι το άτομο αυτό δεν έχει σχέση με εκείνο που της είχε παραδώσει τις δύο βαλίτσες.
Ο 32χρονος ανέλαβε όλη την ευθύνη της υπόθεσης υποστηρίζοντας ότι είναι τοξικομανής κι ότι ενεργούσε ως «βαποράκι» ομοεθνή του ο οποίος του ανέθεσε να παραλάβει την κοκαϊνη και επρόκειτο να τον ενημερώσει που να την παραδώσει.
– Στην δεύτερη υπόθεση κατηγορούμενος είναι ένας 23χρονος υπήκοος Αλβανίας, κάτοικος Αγίων Αναργύρων Αττικής.
Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου μετέβησαν το πρωί της 6ης Απριλίου 2018 στην «Ακαντιά» για την διενέργεια ελέγχων στους επιβάτες των πλοίων που καταφθάνουν.
Περί ώραν 09.30 κατέπλευσε το πλοίο BLUE STAR και κατά τον έλεγχο των επιβατών εντοπίσθηκε ο ανωτέρω κατηγορούμενος.
Στην κατοχή του βρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο, για το δρομολόγιο Πειραιάς – Ρόδος, με αναχώρηση 05-04-2018 και ώρα 18:00, και μία βαλίτσα η οποία περιείχε μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 5.085 γραμμαρίων.
Κατά την παραμονή του στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών ο κατηγορούμενος φέρεται να επέδειξε αρνητική στάση, προσπαθώντας να συσκοτίσει την περαιτέρω έρευνα και να συλληφθεί ο παραλήπτης.
Δεν κατέστη δυνατή η εξακρίβωση ύπαρξης περισσότερων δραστών οι οποίοι οργάνωσαν την μεταφορά των κατασχεμένων ναρκωτικών ουσιών στην Ρόδο και η εξακρίβωσή τυχόν δραστών οι οποίοι θα παρελάμβαναν τις ναρκωτικές ουσίες στην Ρόδο.
Απολογούμενος ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας ο 23χρονος, που έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές, υποστήριξε ότι παρέλαβε τα ναρκωτικά στο Μενίδι από έναν αθίγγανο ο οποίος πουλάει κάνναβη στο Μοναστηράκι και ότι ανέλαβε την μεταφορά τους στη Ρόδο έναντι αμοιβής 500 ευρώ.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ