Ατάκτως Ερριμμένα

Γιατί όχι γυναίκα Πρόεδρος;

Η ευρωβουλευτής Ρεμπέκα Χολμς, σχολιάζοντας τη σύνθεση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δήλωσε χαρακτηριστικά πως «πρόκειται για μια στρατιά αντρών» κι αναρωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν μια κυβέρνηση που θέλει να θεωρείται αριστερή να έχει τόσο λίγες γυναίκες;» Τελικά τα βλέπουν κι άλλοι πιο έξω εκτός από εμάς. Όπως ορθά είπε στις προγραμματικές δηλώσεις του ο Αλέξης Τσίπρας, «και ο συμβολισμός έχει την σημασία του».
Γιατί να μην επιτευχθεί ο συμβολισμός στον ύψιστο θεσμό ,στην Προεδρία της Δημοκρατίας, με μια γυναίκα Πρόεδρο και για τον οποίο που παραδοσιακά συνδέουμε με την αντρική ταυτότητα;
Ακόμα ποιος είναι αλήθεια ο συμβολισμός πίσω από την επιλογή τόσο μικρού αριθμού γυναικών για την στελέχωση του Υπουργικού Συμβουλίου;
Είναι ακατάλληλες οι γυναίκες για να φέρουν εις πέρας τις πραγματικά κρίσιμες διαπραγματεύσεις και τις σημαντικές κοινωνικές μεταρρυθμίσεις που έχει αναλάβει να ολοκληρώσει η νέα κυβέρνηση; Είναι ένα κυβερνητικό σχήμα με περισσότερες γυναίκες λιγότερο ενεργητικό, δυναμικό, ντόμπρο, αποφασισμένο, αποτελεσματικό – για να αναφέρω κάποια μόνο από τα χαρακτηριστικά (Η αλήθεια βέβαια είναι ότι δεν έχουμε ανάγκη μόνο από περισσότερες αλλά και από καταλληλότερες γυναίκες. Τα πρώην μοντέλα και οι τηλεστάρ δεν είναι και δεν πρέπει να είναι το κριτήριο. Αλλά αυτή είναι μια άλλη κουβέντα)
Αδυνατώ να πιστέψω πως δεν υπάρχουν σπουδαίες και αξιόλογες Ελληνίδες, για να ανταποκριθούν στα καθήκοντα και στο ειδικό βάρος της θέσης στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου