Ειδήσεις

Συνάντηση του Δημήτρη Γάκη με τους εκπροσώπους της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Δωδεκανήσου

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης, με αφορμή τις επικείμενες αλλαγές στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξης όσον αφορά την αναδιάρθρωση των σωμάτων ασφαλείας, συναντήθηκε χθες Δευτέρα 17/2 με τους εκπροσώπους της ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Δωδεκανήσου.

Ενημερώθηκε σχετικά με τις επιπτώσεις της νέας δομής που προτείνει το Υπουργείο στον τρόπο λειτουργίας της Αστυνομίας στα Δωδεκάνησα. Κοινή συνισταμένη των δύο πλευρών είναι η ανησυχία κατά πόσο οι αλλαγές επί χάρτου θα είναι θετικές για την κοινωνία, τον τόπο, αλλά και για τους ίδιους τους ένστολους που υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας στην παραμεθόριο, όταν αυτές εφαρμοστούν. Επιπλέον, το ίδιο το αίσθημα της ασφάλειας των πολιτών δεν φαίνεται να ενισχύεται από το νέο καθεστώς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος σε ρυθμίσεις που βραχυκυκλώνουν τη λειτουργία των σωμάτων ασφαλείας, ειδικά σε μια ευαίσθητη και νευραλγική περιοχή όπως είναι τα Δωδεκάνησα. Η ιδιαιτερότητα της περιοχής, με τα διάσπαρτα νησιά, με μειωμένη αεροπορική και ακτοπλοϊκή σύνδεση, την τεράστια παράνομη εισροή μεταναστών και τη διαρκώς αυξανόμενη εγκληματικότητα, σε συνδυασμό με τα εκατομμύρια τουρίστες τους θερινούς μήνες, είναι ένα πολύ σύνθετο ζήτημα, το οποίο δεν λύνεται με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από τη Ρόδο στη Σύρο.
Πιστεύουμε και διεκδικούμε ένα αστυνομικό σώμα διαρθρωμένο με τρόπο που να εξυπηρετεί τον πολίτη της χώρας και να εκπληρώνει τη θεσμική και κοινωνική του αποστολή.

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου