Ειδήσεις

Ψήφισμα για τη Ροδιακή Επαυλη

Από αιρετούς, εκπροσώπους φορέων και πολίτες εκδόθηκε το ακόλουθο ψήφισμα διαμαρτυρίας:

ΨΗΦΙΣΜΑ
Εμείς οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι φορέων και πολίτες που συγκεντρωθήκαμε σήμερα, στο χώρο της Ροδιακής Έπαυλης, εκφράζουμε:

Την ολοκληρωτική αντίθεσή μας στους χειρισμούς του κεντρικού κράτους ως προς το θέμα της Ροδιακής Έπαυλης, ενός ακινήτου που από παράδοση ανήκει στο Ροδιακό λαό που είναι κομμάτι της ιστορίας της Ρόδου και κομμάτι της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς του τόπου και που επί δεκαετίες στεγάζει πολιτιστικές και μορφωτικές δραστηριότητες του Δήμου Ρόδου και του Ροδιακού λαού.

Την αγανάκτησή μας για την αντιμετώπιση αυτού του ακινήτου σαν να ήταν ένα οποιοδήποτε ακίνητο, χωρίς άλλη αξία πέρα από το οικονομικό αντίτιμο της “εκμετάλλευσης” του, καθώς και για την αντιμετώπιση του Δήμου Ρόδου σαν να ήταν ένας οποιοσδήποτε ιδιώτης ενδιαφερόμενος για την “αξιοποίηση” του.

Την ανησυχία μας γιατί επί δύο χρόνια, ενώ υπάρχουν οι πόροι και υπάρχει πλήρης ετοιμότητα για την αποκατάσταση του κτιρίου που κινδυνεύει να καταρρεύσει και για την ανάπλαση του κήπου του, οι χειρισμοί των κυβερνητικών οικονομικών παραγόντων εμποδίζουν ακόμη και τη συντήρηση του από το Δήμο Ρόδου.

Την αταλάντευτη απόφασή μας να διεκδικήσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο το αυτονόητο δικαίωμα του Δήμου Ρόδου και του Ροδιακού Λαού γενικότερα να διαχειρίζεται ο ίδιος τις υποθέσεις και την περιουσία του.

Καλούμε την κυβέρνηση έστω και την ύστατη στιγμή να αποδώσει κατά χρήση το ακίνητο στον Δήμο Ρόδου, διαφορετικά η ευθύνη για την απαξίωση του ακινήτου θα βαρύνει αποκλειστικά την ίδια.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου