Πολιτιστικά

Γέμισε με παιδικές φωνές το Δημαρχείο Ρόδου

Στο πλαίσιο της τελετής εγκαινίων του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων βίας η έκθεση ζωγραφικής από τον Σύλλογο Εικαστικών Δωδεκανήσου παρέμεινε ανοιχτή ως την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να την επισκεφτεί.

Μετά από πρόσκληση του τμήματος Παιδείας και Δια βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού προς όλα τα σχολεία του νησιού, την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου το Δημαρχιακό Μέγαρο γέμισε με παιδικές φωνές. Μαθητές της Γ, Δ, Ε και Στ τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου – Αμαράντειος πόλεως Ρόδου επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στην έκθεση.

Στη συνέχεια στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου παρακολούθησαν μέρος και ενημερώθηκαν για την Ευρωπαϊκή Καμπάνια ενάντια στο Σχολικό Εκφοβισμό, που υλοποίησε ως συντονιστής εταίρος το Χαμόγελο του Παιδιού και πέντε κράτη μέλη της ΕΕ (Ιταλία, Βουλγαρία, Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία).

Η υπεύθυνη του Ξενώνα κα. Μαρία Καρίκη, ψυχολόγος και η υπεύθυνη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών κα. Εύη Μηνατσή, κοινωνιολόγος και το στέλεχος του Κέντρου κ. Σταμάτης Γιασιράνης, κοινωνικός λειτουργός, είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν το θέμα του σχολικού εκφοβισμού και της βίας. Τα παιδιά με τη σειρά τους έθεσαν τους προβληματισμούς και τις απορίες τους και έλαβαν απαντήσεις από το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του Δήμου Ρόδου.

Ανάμεσα στους στόχους του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης του Δήμου Ρόδου είναι η ψυχοκοινωνική στήριξη και συμβουλευτική σε Εκπαιδευτικούς πάνω σε θέματα κρουσμάτων βίαιων συμπεριφορών και παραβατικότητας στις σχολικές αυλές και τάξεις, μέσω υλοποίησης δράσεων πρόληψης και ευαισθητοποίησης για την ανάδειξη του ζητήματος της έμφυλης βίας όλων των μορφών. Το Κέντρο Συμβουλευτικής υποστήριξης λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 8.00πμ έως 4.00μμ τηλ επικοινωνίας 22410-67120 και είναι στη διάθεση όλων των δημοτών και σχολείων του νησιού.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου