Τοπικές Ειδήσεις

Δήμαρχος Ρόδου Αλ. Κολιάδης: «Η σπουδαιότητα του προγράμματος “The Rhodes Co-Lab” μάς γεμίζει ευθύνη και υπερηφάνεια»

Η σπουδαιότητα να αποτελέσει η Ρόδος τον πρώτο ολιστικό βιώσιμο προορισμό παγκοσμίως, αναδείχθηκε κατά τον πρώτο κύκλο συναντήσεων εργασίας με τους παραγωγικούς φορείς που θα λάβουν μέρος ενεργά στο φιλόδοξο πρόγραμμα «The Rhodes Co-Lab. Sustainable Destination» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του ομίλου-ηγέτη της τουριστικής αγοράς Tui Group, το οποίο τελεί υπό την ελληνική κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η παρουσίαση της στρατηγικής ανά τομέα και ο στρατηγικός ρόλος του κάθε συμμετέχοντα, όπως αναλύθηκαν στους τρεις κύκλους συναντήσεων εργασίας που φιλοξενήθηκαν από τις 15-17 Ιανουαρίου 2024 στο κτήριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου υπό τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, ξεδίπλωσαν τις τεράστιες προοπτικές που ανοίγονται για τη Ρόδο ως τον πρώτο αειφόρο τουριστικό προορισμό στον κόσμο.

Ο Δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης, ο οποίος συμμετείχε στις συναντήσεις εργασίας συνεχάρη τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και

όλους τους συμμετέχοντες για την πρωτοβουλία αυτή που φέρνει τη Ρόδο στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος, ως κέντρο ανάπτυξης και εφαρμογής της αειφορίας στους τουριστικούς προορισμούς.

«Ο Δήμος Ρόδου θα στηρίξει με όλα τα μέσα που διαθέτει τη στρατηγική συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του ομίλου-ηγέτη TUI για τον μετασχηματισμό βιωσιμότητας του προορισμού. Η σπουδαιότητα του εγχειρήματος και τα πολλαπλά οφέλη όχι μόνο για το νησί της Ρόδου αλλά για ολόκληρη τη χώρα, αφού θα αποτελέσει το παράδειγμα για τη στροφή από το παρωχημένο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης σε αυτό του πραγματικά βιώσιμου τουρισμού και για άλλους προορισμούς με παρόμοια χαρακτηριστικά, μας γεμίζει υπερηφάνεια ως Δημοτική Αρχή του προορισμού και δεσμευόμαστε πως θα σταθούμε δίπλα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και σε όλους τους συμμετέχοντες αναλαμβάνοντας το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί για τη διασφάλιση της ομαλής εξέλιξης σε κάθε στάδιο της διαδικασίας», δήλωσε ο Δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης χαιρετίζοντας τις εργασίες.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου