Τοπικές Ειδήσεις

Επιτήδειοι… στο Γιβραλτάρ άδειασαν τον τραπεζικό λογαριασμό συμπολίτισσάς μας!

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Τρεις μήνες περιμένει απάντηση από συστημική Τράπεζα συμπολίτισσά μας, η οποία είδε μέσα σε μερικά λεπτά να αδειάζει ο λογαριασμός της, από συναλλαγές που έγιναν από άγνωστο άτομο στο… Γριβραλτάρ, ενώ η ίδια βρισκόταν στο σπίτι της στη Ρόδο!
Την απίστευτη ταλαιπωρία που βιώνει εξιστόρησε στην «δ», καθώς ούτε το δίκιο της μπορεί βρει, ούτε και τα χρήματά της!
Όπως κατήγγειλε στη «δημοκρατική», πριν από τρεις μήνες κι ενώ καθόταν αμέριμνη στο σπίτι της στη Ρόδο, άρχισε να λαμβάνει ειδοποιήσεις στο κινητό της, ότι πραγματοποιούνται συναλλαγές στο Γιβραλτάρ μέσω της χρεωστικής της κάρτας, χωρίς η ίδια να μπορεί να κάνει κάτι για να σταματήσει το άδειασμα του λογαριασμού της. Τα δε χρήματά της φαίνεται να έγιναν φύλλο και φτερό, σε διαδικτυακό καζίνο!
Μάλιστα, επειδή η ίδια αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, είχε τα χρήματα στον λογαριασμό για ιατρικές πράξεις τις οποίες και καθυστερεί εις βάρος της υγείας της αναμένοντας στο… ακουστικό για μια υπεύθυνη απάντηση από την Τράπεζα.
Όπως κατήγγειλε στη «δ», ουδέποτε χρησιμοποίησε την συγκεκριμένη χρεωστική κάρτα για συναλλαγές στο διαδίκτυο, παρά μόνο σε σούπερ μάρκετ, περίπτερα και πρατήρια υγρών καυσίμων στη Ρόδο, γι αυτό και κατέθεσε αίτημα στην Τράπεζα για αμφισβήτηση συναλλαγών με κάρτες.


Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη «δ», οι ειδοποιήσεις στο κινητό της τηλέφωνο για την πραγματοποίηση συναλλαγών ελήφθησαν αργά τη νύχτα, οπότε έπρεπε να περιμένει μέχρι το πρωί της επόμενης ημέρας για να κινήσει τις διαδικασίες μέσω Τραπέζης. Μάλιστα, σημειώνει, πως ενώ έχει ορίσει ημερήσιο όριο συναλλαγών, το οποίο ο άγνωστος δράστης ξεπέρασε, η τράπεζα δεν ενεργοποίησε καμία δικλείδα ασφαλείας, ούτε επικοινώνησε κανείς μαζί της για να την ενημερώσει για ύποπτες συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω της κάρτας της ως είθισται, με αποτέλεσμα ο λογαριασμός της να αδειάσει μέσα σε λίγα λεπτά.
Από τότε μέχρι σήμερα, όπως καταγγέλλει στη «δ», έχουν περάσει τρεις μήνες και δεν έχει λάβει καμία ουσιαστική βοήθεια από την Τράπεζα για να εντοπιστεί ο τρόπος με τον οποίον ο άγνωστος ή οι άγνωστοι από το Γιβραλτάρ, κατάφεραν να αφαιρέσουν τα χρήματα από τον λογαριασμό της, χρησιμοποιώντας την χρεωστική της κάρτα.
Μάλιστα, όπως ανέφερε, η υπόθεσή της έχει περάσει από αρκετά γραφεία της Τράπεζας στη Ρόδο, αλλά δεν μπορεί να βρει το δίκιο της πουθενά για τα χρήματά της, τα οποία χρειάζεται άμεσα καθώς πρέπει να μεταβεί στην Αθήνα λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει. Όπως λέει, εξέθεσε στην Τράπεζα επακριβώς πώς συνέβη το περιστατικό και μάλιστα, όπως η ίδια αναφέρει, της έκανε εντύπωση το γεγονός πως υπάλληλος αμφισβήτησε τα λεγόμενά της, υποστηρίζοντας πως μπορεί να ταξίδεψε η ίδια στο Γιβραλτάρ και να έκανε την συναλλαγή που σήμερα αμφισβητεί!
Η συμπολίτισσά μας, ενημέρωσε ότι δεν έχει ούτε την οικονομική δυνατότητα να ταξιδέψει, ούτε η υγεία της επιτρέπει τέτοιες μετακινήσεις και αφού τους ενημέρωσε και για τα προβλήματα της υγείας της, της ανακοίνωσαν ότι πρόκειται να επανεξετάσουν το αίτημά της προκειμένου να της επιστραφεί μέρος των χρημάτων της για να μπορέσει να ταξιδέψει στην Αθήνα. Εκτοτε, όπως δηλώνει στη «δ», δεν είχε καμία άλλη ενημέρωση και περιμένει από μέρα σε μέρα τις εξελίξεις.
Πάντως, η Τράπεζα υποστηρίζει ότι δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιστατικό ωστόσο η συμπολίτισσά μας, εντοπίζει παραλείψεις στην υπόθεσή της και ζητά να επανεξεταστεί το αίτημά της καθώς επείγει η μετάβαση της στην Αθήνα για σοβαρούς λόγους υγείας.
Μάλιστα αναφέρει, πως από επιλογή δεν κάνει συναλλαγές με χρεωστικές κάρτες μέσω του διαδικτύου, ακριβώς λόγω των απανωτών περιστατικών εξαπάτησης και τελικά, έπεσε κι εκείνη θύμα επιτήδειων, που κατάφεραν να αδειάσουν τον λογαριασμό της μέσα σε λίγα λεπτά!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου