Τοπικές Ειδήσεις

Δικάζεται ενήλικος που παρενοχλούσε σεξουαλικά ανήλικες στη Ρόδο μέσω των Social Media

Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Άρτας την 25η Φεβρουαρίου 2020 παραπέμφθηκε με απευθείας κλήση ένας 35χρονος υπήκοος Αλβανίας κατηγορούμενος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας από ενήλικο μέσω διαδικτύου, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, ο οποίος καταμηνύθηκε, μεταξύ άλλων και από τους γονείς δύο ανήλικων κοριτσιών από τη Ρόδο.

Κατηγορείται ως υπαίτιος του ό,τι στην Αρτα, κατά το χρονικό διάστημα από το έτος 2012 έως την 6η Δεκεμβρίου 2018, με περισσότερες πράξεις του τέλεσε περισσότερα του ενός εγκλήματα που τιμωρούνται κατά νόμο με πρόσκαιρες στερητικές της ελευθερίας ποινές και συγκεκριμένα όντας ενήλικος, μέσω διαδικτύου ή άλλου μέσου επικοινωνίας, απόκτησε επαφή με πρόσωπο που εμφανίζεται ως ανήλικο κάτω των δεκαπέντε ετών και με χειρονομίες ή προτάσεις ασελγείς, προσέβαλε την αξιοπρέπειά του στο πεδίο της γενετήσιας ζωής του, την πράξη δε αυτή τέλεσε κατά συνήθεια και ειδικότερα, στον ως άνω τόπο και χρόνο, αφού δημιούργησε ψεύτικους λογαριασμούς στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης facebook και instagram, που απεικόνιζε φωτογραφία ανήλικου αγοριού και με το ψευδώνυμο “spiro_50265”, τους οποίους διαχειριζόταν μέσω συσκευής κινητής τηλεφωνίας, επικοινωνούσε με ανήλικα κορίτσια και απέστειλε συνολικά δύο χιλιάδες βίντεο και φωτογραφίες με άσεμνο περιεχόμενο!! Αλλοτε έστελνε τα γεννητικά του όργανα και άλλοτε έδειχνε βίντεο με τον ίδιο να αυνανίζεται στην οθόνη του κινητού του, μεταξύ δε των ανωτέρω ανηλίκων κοριτσιών ήταν μια ανήλικη, κάτοικος Ρόδου, στην οποία κατά τον Ιανουάριο – Φεβρουάριο του έτους 2018 απέστειλε γυμνές φωτογραφίες και άσεμνο βίντεο και μια δεύτερη ανήλικη, κάτοικος Ρόδου, στην οποία κατά το θέρος του έτους 2017 απέστειλε άσεμνες φωτογραφίες κυρίως με τα γεννητικά όργανα του και σε βιντεοκλήση μέσω της εφαρμογής “viber” της επέδειξε το μόριό του, με τον τρόπο δε αυτό προσέβαλε την αξιοπρέπεια τους στο επίπεδο της γενετήσιας ζωής τους, ενώ εκ της επανειλημμένης και επί μακρόν χρόνο τέλεση της πράξης σε βάρος των ανωτέρω αλλά και περισσότερων άγνωστων ανήλικων κοριτσιών προκύπτει σταθερή ροπή του στην τέλεση του συγκεκριμένου αδικήματος ως στοιχείο της προσωπικότητάς του.
Ο ίδιος εξεταζόμενος ομολόγησε τα όσα του αποδίδονται αποδεχόμενος ότι έχει δημιουργήσει λογαριασμούς σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης (facebook, instaqram,) που απεικονίζουν φωτογραφία αγοριού, που στην πραγματικότητα δεν ήταν ο ίδιος. Τους λογαριασμούς τους διαχειριζόταν από συσκευή κινητού τηλεφώνου του.
Ομολόγησε ακόμη ότι από τότε που έφτιαξε τους λογαριασμούς έχει στείλει περίπου 2000 βίντεο και φωτογραφίες με άσεμνο περιεχόμενο σε κορίτσια, δηλαδή άλλοτε έστελνε τα γεννητικά του όργανα και άλλοτε έδειχνε βίντεο να αυνανίζεται στην οθόνη του κινητού του τηλεφώνου.
Τα κορίτσια τα γνώρισε, όπως είπε, μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης και χρησιμοποιούσε την εξής μέθοδο:
Στην αρχή έκανε αιτήματα φιλίας μέσω facebook και instagram σε κορίτσια διαφόρων ηλικιών που τον ενδιέφεραν και αφού τον δέχονταν και κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους, τους ζητούσε να μιλήσουν μέσω των εφαρμογών “messenger και viber” που διέθετε, όπου και κατά την διάρκεια της συνομιλίας τους τους έδειχνε μέσω βιντεοκλήσεως αλλά και με φωτογραφίες τις προαναφερόμενες άσεμνες χειρονομίες.
Υπήρχαν, όπως είπε, κορίτσια που του έκαναν “μπλοκ” και άλλες που του έδειχναν κι αυτές με την σειρά τους τα γεννητικά τους όργανα.
Τελευταία φορά που το έκανε ήταν την 6η Δεκεμβρίου 2018 μέσω instagram και όταν η μητέρα της κοπέλας με την οποία συνομιλούσε τον απείλησε με μήνυση, φοβήθηκε και διέγραψε όλες τις φωτογραφίες από το κινητό του.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου