Ακόμη ένα κεφάλαιο στην ένδικη πλέον διαφορά των ιδιοκτητών ενός εκ των πιο εντυπωσιακών επενδύσεων στον χώρο της νυχτερινής διασκέδασης στο νησί της Ρόδου, γράφηκε χθες ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου.
Στο δικαστήριο προσέφυγαν συγκεκριμένα με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για την ρύθμιση καταστάσεως ένας κάτοικος Θεσσαλονίκης και δύο κάτοικοι Βέροιας κατά ενός κατοίκου Ιαλυσού ζητώντας την συντηρητική κατάσχεση κάθε ακίνητης και κινητής περιουσίας του τελευταίου μέχρι του ποσού των 600.000 ευρώ.
Χθες συζητήθηκε αίτημα για την έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία θα διατάσσεται η απαγόρευση κάθε πράξεως εκποιήσεως κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας του Ροδίτη, ακόμη και δικαιωμάτων του εις χείρας τρίτου ή επικουρικώς, να απαγορευθεί η μεταβολή της νομικής καταστάσεως των περιουσιακών του στοιχείων μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της αιτήσεως ασφαλιστικών μέτρων.
Θυμίζουμε ότι ο Ροδίτης είχε προσφύγει ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου ζητώντας να αναγνωριστεί δικαστικώς η προσβολή της προσωπικότητάς του, που επικαλείται ότι του προκάλεσαν οι εναγόμενοι δια πλαστογραφίας και να υποχρεωθούν να τον αποζημιώσουν με το χρηματικό ποσό των 300.000 ευρώ για ηθική βλάβη.
Οι εναγόμενοι, όπως υποστηρίζει, ισχυρίζονται ότι υπεγράφη ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ τους Ρύθμισης Σχέσεων Συνεταίρων Αφανούς Εταιρείας-Αναγνώριση Χρέους, με το οποίο αναγνωρίζει οφειλή προς τη δευτέρα και τρίτο των εναγομένων, ποσού ύψους 132.455 ευρώ.
Και την υπογραφή του συμφωνητικού αυτού δεν αποδέχεται και προσβάλλει ως πλαστή ο ενάγων.
Ισχυρίζεται συγκεκριμένα ότι δεν γνώριζε την ύπαρξη των συμφωνητικών, ότι δεν τα έχει υπογράψει, ότι φέρουν υπογραφή που δεν έχει σχέση με την δική του καθώς και σφραγίδα του, την οποία δεν είχε παραχωρήσει.
Μάλιστα ισχυρίζεται ότι οι εναγόμενοι διεκδικούν από τον ίδιο το ποσό των 582.485,89 ευρώ.
Ο ενάγων στην αγωγή του τονίζει ότι η μόνη οφειλή που αναγνωρίζει είναι η αρχική της ανάθεσης έργου στην εταιρεία των εναγομένων, ποσού 344.057,56 ευρώ και ισχυρίζεται ότι έχει ήδη καταβάλει, το ποσό των 135.000 ευρώ σε μετρητά, το ποσό των 132.135,37 ευρώ σε επιταγές και έχει παραδώσει δύο λευκές επιταγές, για το υπολειπόμενο οφειλόμενο ποσό των 76.922,19 ευρώ.
Οι αντίδικοι του αρνούνται κατηγορηματικά τα όσα τους αποδίδει και υποστηρίζουν ότι δαπανήθηκαν συνολικά 886.150 ευρώ για την κατασκευή πολυχώρου διασκέδασης, ότι συνεισφέρανε με το αναλογούν σε εκείνους ποσό του εταιρικού κεφαλαίου με την ολοκλήρωση της επένδυσης και ότι για να αποκλείσουν το ενδεχόμενο αμφισβητήσεως της υπογραφής του βεβαίωσαν αυτό σε ΚΕΠ.
Διατείνονται ότι ο ντόπιος συνέταιρός τους δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις του έναντι προμηθευτών για την κατασκευή του έργου και ότι τους οφείλει 510.485 ευρώ.
Υποστηρίζουν ακόμη ότι η αγωγή του είναι προδήλως αβάσιμη και ότι έγινε για να μην αναλάβει τις οικονομικές του υποχρεώσεις.
Τους τρεις μετόχους εκπροσωπεί ο δικηγόρος κ. Στέλιος Κιουρτζής και τον Ροδίτη οι δικηγόροι κ.κ. Στέλιος Αλεξανδρής και Κώστας Διακονής.

Σχολιασμός άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ