Στην κατασκευή στεγασμένου διώροφου πάρκινγκ στην είσοδο του λιμανιού της Ακαντιάς, χωρητικότητας 400 αυτοκινήτων προχωρά το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου. Η μελέτη του έργου ύψους 2 εκατ. ευρώ, έχει ήδη κατατεθεί στο Υπουργείο και αναμένονται οι απαιτούμενες εγκρίσεις από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) και του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), ώστε στη συνέχεια να αναζητηθεί χρηματοδότης μέσα από χρηματοδοτικά προγράμματα.
Το λιμάνι της Ακαντιάς, όπως όλα δείχνουν, πρόκειται να δώσει λύσεις στο πρόβλημα της έλλειψης χώρων στάθμευσης στην πόλη. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η διαμόρφωση ενός υπέργειου πάρκινγκ στο λιμάνι, χωρητικότητας 330 θέσεων στάθμευσης. Στον χώρο αυτό προβλέπεται να σταθμεύουν κατά τη φετινή σεζόν τα τουριστικά λεωφορεία ώστε να μην δημιουργείται κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στην πόλη. Η δημοτική αρχή έχει έλθει σε συνεννόηση με τους επαγγελματίες οδηγούς λεωφορείων, οι οποίοι φέρονται να είναι θετικοί να σταθμεύουν στο λιμάνι της Ακαντιάς. Στο επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνουν και άλλες επαφές ώστε να παρθούν οι οριστικές αποφάσεις.
Όπως δήλωσε στη «δημοκρατική» ο πρόεδρος του ΔΛΤ, κ. Μιχάλης Χριστοδούλου, στόχος είναι να υπάρξει συνεργασία και με τη ΡΟΔΑ ώστε να γίνονται τακτικά δρομολόγια με τα αστικά λεωφορεία από την Ακαντιά προς το κέντρο της πόλης και να αφήνουν οι οδηγοί τα οχήματά τους στους εκεί χώρους στάθμευσης, προκειμένου να αποσυμφορηθεί το Μαντράκι και οι γύρω περιοχές.
«Έχουμε καταθέσει τη μελέτη στο αρμόδιο υπουργείο και περιμένουμε τις σχετικές εγκρίσεις. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα δώσει λύσεις στο πρόβλημα της στάθμευσης. Θα εξυπηρετεί προφανώς τους επισκέπτες του λιμανιού αλλά και γενικότερα. Είμαστε σε συνεννόηση και με τη ΡΟΔΑ ώστε να δούμε εάν μπορούν να αυξηθούν τα δρομολόγια από το λιμάνι στο Μαντράκι για να μπορούν να αφήνουν εκεί οι πολίτες τα αυτοκίνητά τους και να μεταβαίνουν εύκολα στο κέντρο της πόλης. Με αυτό τον τρόπο πιστεύω ότι θα αποσυμφορηθεί σημαντικά το Μαντράκι. Έχουμε προβλέψει επίσης 30 χώρους στάθμευσης στο ανοιχτό πάρκινγκ που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί για τα τουριστικά λεωφορεία ώστε να μην σταθμεύουν πλέον στην Κολόνα ή στο Δημαρχείο. Οι τουρίστες μπορούν να διανύουν εύκολα την απόσταση μέχρι την Παλιά Πόλη ή το κέντρο. Είναι μία διαδρομή που εκτιμώ ότι θα τους αρέσει. Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο», είπε ο κ. Χριστοδούλου.
Σημειώνεται ότι στο λιμάνι της Ακαντιάς, ολοκληρώνεται εργολαβία που έχει να κάνει με την απορροή των ομβρίων υδάτων. Ως γνωστό, μετά από κάθε βροχόπτωση η Ακαντιά μετατρέπεται σε μία τεράστια λίμνη με αποτέλεσμα να απαιτούνται ενέργειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Έχουν κατασκευαστεί κανάλια ομβρίων για αποστράγγιση υδάτων και τοποθετούνται και οι σχάρες. Δεδομένης και της λειτουργίας των χώρων στάθμευσης, έπρεπε να αποκατασταθεί το πρόβλημα με τη συγκέντρωση των υδάτων.

Σχολιασμός άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ