Σε Άρχοντα Ρεφερενδάριο του Πανσέπτου Οικουμενικού Θρόνου χειροθετήθηκε χθες ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, κ. Αντώνης Καμπουράκης, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρόδου, κ. Κύριλλο, έπειτα από σχετική εντολή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου. Πρόκειται για μία ύψιστη διάκριση που απονέμει το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως σε κληρικούς ή λαϊκούς, που προσφέρουν διακεκριμένες υπηρεσίες στην Ορθοδοξία και τον Πολιτισμό.

«Σεβαστέ μας ποιμενάρχα, με αισθήματα σεβασμού και αγάπης, σας ευχαριστώ εγκαρδίως για τη μεγάλη τιμή να επιλέξετε την ημέρα των ονομαστηρίων σας για να υλοποιήσετε την απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη και να μου απονείμετε αυτό το οφφίκιο. Με φόβο Θεού και ευλάβεια πολλή εκφράζω την βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου προς την αυτή Θεοτάτη Παναγιότητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τη μέγιστη τιμή που μου επιφύλαξε κατατάσσοντας την εμοί ελαχιστότητα στη χωρία των οφφικίων της μεγάλης του Χριστού μας Εκκλησίας. Διερωτήθην εάν είμαι άξιος τοιαύτης τιμής και εύνοιας. Σκέφτηκα έπειτα ότι πρόκειται για απονομή διάκρισης. Πλήν όμως ισούται με ανάθεση αποστολής. Η εκκλησία σού δίνει ένα άλλο όπλο να εργαστείς υπέρ αυτής, μου είπε προ ημερών σεβάσμιος μητροπολίτης του Οικουμενικού Θρόνου. Το ελάχιστο που μπορώ να υποσχεθώ ενώπιόν σας είναι ότι θα παραμείνω πιστός και απλός στρατιώτης, υπηρετώντας με όλες μου τις δυνάμεις την αλήθεια τόσο της τοπικής μας εκκλησίας όσο και του πάνσεπτου Οικουμενικού Πατριαρχείου μας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καμπουράκης.
Στη Ρόδο βρέθηκε με αφορμή την χωροθέτηση σε άρχοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Αντώνη Καμπουράκη, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός της ΝΔ, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος. Μαζί με το βουλευτή Δωδεκανήσου της ΝΔ, κ. Μάνο Κόνσολα και τον πρώην βουλευτή της ΝΔ, κ. Βασίλη Υψηλάντη, επισκέφθηκαν τον περιφερειάρχη, κ. Γιώργο Χατζημάρκο και συζήτησαν μαζί του τα θέματα που απασχολούν την περιοχή.
«Με μεγάλη χαρά βρέθηκα και πάλι στη Ρόδο και στα Δωδεκάνησα με αφορμή τη χωροθέτηση σε Αρχοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου του καλού φίλου Αντώνη Καμπουράκη. Με την ευκαιρία αυτή είχα φιλική συνάντηση με τον περιφερειάρχη, κ. Γιώργο Χατζημάρκο ο οποίος με ενημέρωσε για τα ζητήματα της περιοχής. Για μία ακόμη φορά θέλω να τονίσω το ενδιαφέρον του προέδρου της ΝΔ για τα Δωδεκάνησα και τη νησιωτική Ελλάδα και ευελπιστούμε αύριο ως Κυβέρνηση πολλά από αυτά που έχουμε στο πρόγραμμά μας να τα κάνουμε πράξη», δήλωσε ο κ. Χαρακόπουλος στη «δημοκρατική».
Για τον κ. Καμπουράκη ο πρώην αναπληρωτής υπουργός δήλωσε: «Ο Αντώνης Καμπουράκης είναι ένα εξαίρετο τέκνο της του Χριστού Εκκλησίας. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αναγνωρίζοντας την προσφορά του και τη στήριξή του στο Θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τον αναγόρευσε σε άρχοντα του Οικουμενικού Θρόνου. Νομίζω ότι είναι μια μεγάλη τιμή, την αξίζει, και η προσφορά του και η αναγνώριση από την τοπική κοινωνία και την Εκκλησία είναι έμπρακτη»

Μάνος Κόνσολας
Ο κ. Μάνος Κόνσολας δήλωσε για την αναγόρευση του κ. Καμπουράκη σε Αρχοντα του Οικουμενικού Θρόνου: «Η απόδοση της μέγιστης τιμής του Άρχοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στον Αντώνη Καμπουράκη είναι μία αναγνώριση για τη διαρκή προσφορά του στην Εκκλησία και στην κοινωνία. Χαιρόμαστε γι αυτόν μαζί με τους οικείους του. Η οικογένεια Καμπουράκη και ο ίδιος ο Αντώνης Κκαμπουράκης έχουν αφιερωθεί στην υπηρεσία της Πατριαρχικής Εκκλησίας και της Εκκλησίας της Ρόδου και του ευχόμαστε να είναι πάντα χρήσιμος και άξιος, όπως αναφώνησε και το Εκκλησίασμα στην απόδοση αυτής της μέγιστης τιμής ».

Βασίλης Υψηλάντης
Για την απόδοση της ύψιστης αυτής τιμής στον κ. Αντώνη Καμπουράκη, ο κ. Υψηλάντης δήλωσε: «Το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη προσφορά του Αντώνη Καμπουράκη στην Εκκλησία αλλά και στην κοινωνία της Ρόδου, του απέδωσε το μεγάλο τίτλο του Αρχοντα του Οικουμενικού Θρόνου. Αυτό περιποιεί τιμή στον ίδιο αλλά και σε όλους τους Δωδεκανήσιους. Όπως είπε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, η ορθόδοξη πίστη των Δωδεκανήσιων συνετέλεσε να διατηρήσουμε διαχρονικά ζωντανή την πίστη μας και έτσι να φτάσουμε ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί ως την ενσωμάτωση και σήμερα ελεύθεροι να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Είναι λοιπόν μέρα χαράς και αξίζουν συγχαρητήρια στον κ. Καμπουράκη για την τιμή».

φώτι Νίκολας Νάνεφ

 

 

2 σχόλια στο Σε Αρχοντα Ρεφερενδάριο χειροθετήθηκε χθες ο πρόεδρος της ΕΞΡ κ. Αντ. Καμπουράκης

 1. Avatar Ο/Η Aggelos Aggelos λέει:

  “Πρόκειται για μία ύψιστη διάκριση που απονέμει το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως σε κληρικούς ή λαϊκούς, που προσφέρουν διακεκριμένες υπηρεσίες στην Ορθοδοξία και τον Πολιτισμό”
  Και οι εργαζόμενοι που φτύνουν αίμα κάθε σεζόν παίρνουν απ τα 3 το μεγαλύτερο !!

 2. Avatar Ο/Η BlueSea2017 λέει:

  Αν είναι δυνατόν…
  Ένας εργοδότης που δεν πληρώνει το προσωπικό του, τιτλοφορείται. Τα γνωρίζει αυτά η εκκλησία; Η της αρκεί που την ενισχύει οικονομικά;
  Εμπρός λοιπόν και οι υπόλοιποι ξενοδόχοι στον δρόμο που άνοιξε ο Αντώνης. Προτείνω όχι μόνο να μην τους πληρώνετε, αλλά να ζητάτε πλέον λεφτά από το προσωπικό σας. Μέρος αυτών των χρημάτων μπορεί να πηγαίνει εκτός από την τσέπη σας, στην εκκλησία. Έτσι ίσως να πάρετε και εσείς το οφίκιο… (με όσα “φ” θέλετε…)
  Όνειδος…

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ