Ειδήσεις

Ανεβλήθη εκ νέου η δίκη του 56χρονου Παραδεισιώτη για απάτη

Για την 7η Μαρτίου 2017 αναβλήθηκε εκ νέου την Δευτέρα από το Α’ Πενταμελές Εφετείο Αθηνών η εκδίκαση υπόθεσης με κατηγορούμενο για απάτη άνω των 73.000 ευρώ έναν 56χρονο, κάτοικο Παραδεισίου.
Ο 56χρονος, όπως έγραψε η «δημοκρατική» έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ποινή κάθειρξης 7 ετών, ενώ η υπόθεση σε βάρος του κινήθηκε μετά από μήνυση μιας κατοίκου των Αθηνών, την οποία χρησιμοποίησε ως «αχυράνθρωπο» στην εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, που είχε δημιουργήσει (είχε παράρτημα και στη Ρόδο).
Ο 56χρονος δήλωσε αδυναμία καταβολής της αμοιβής του δικηγόρου του με αποτέλεσμα να του ορίσει δικηγόρο το δικαστήριο. Ο τελευταίος ζήτησε την αναβολή της υπόθεσης προκειμένου να μελετήσει τη δικογραφία.
Η μηνύτρια γνώρισε τον 56χρονο τον Σεπτέμβριο του 2003 και της συστήθηκε ως επιχειρηματίας σε θέση διευθυντή ανώνυμης εταιρείας διαμεσολάβησης για την προώθηση πωλήσεων ασφαλιστικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Φέρεται να της πρότεινε να αναλάβει την θέση της ιδιαιτέρας γραμματέως, την οποία και αποδέχτηκε.
Τον Ιανουάριο του 2004 φέρεται να ζήτησε από την μηνύτρια την συμμετοχή της στην εταιρεία, ώστε να συσταθεί το διοικητικό συμβούλιο και της πρότεινε να αναλάβει τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου. Μέτοχοι της ανώνυμης εταιρείας με μερίδιο 99% ήταν μια offshore στον Παναμά και ένας ηθοποιός με 1%.
Οταν συστάθηκε η εταιρεία η μηνύτρια φέρεται να εκτελούσε τα καθήκοντα της γραμματέως του κατηγορούμενου, προσφέροντας ακόμη τις υπηρεσίες της ως καθαρίστρια ή και σερβιτόρα.
Ο κατηγορούμενος προέβαινε σε όλες τις διαπραγματεύσεις και κατάρτιζε συμφωνίες με τράπεζες, προμηθευτές και franchises, οι οποίες υπογράφοντο τυπικά από την μηνύτρια.
Στο όνομά της ανοίχτηκαν τραπεζικοί λογαριασμοί και εκδόθηκαν μπλοκ επιταγών.
Περί τις αρχές Απριλίου του 2004 οι συναλλαγές του κατηγορούμενου παρουσίασαν προβλήματα και φέρεται να καθυστερούσε την καταβολή μισθών και εισφορών, ενώ κάποιες από τις επιταγές που είχε εκδώσει αντικαταστάθηκαν. Ο ίδιος φέρεται να ήταν καθησυχαστικός και να έλεγε στο προσωπικό ότι ως νέα εταιρεία ήταν φυσιολογικό να αντιμετωπίζει προσωρινές δυσχέρειες ρευστότητας.
Τον Ιανουάριο του 2005 άρχισαν να κοινοποιούνται δικόγραφα εις βάρος της εταιρείας και η μηνύτρια, οδηγήθηκε στην απόφαση να παραιτηθεί και όπως υποστηρίζει ο κατηγορούμενος, την έθεσε ενώπιον εκβιαστικού διλήμματος για τη μη τακτοποίηση των οφειλών και την ανάγκασε να παραμείνει στη θέση της.
Είχε, όπως επισημαίνει η μηνύτρια, δημιουργήσει την ψευδή εικόνα στην ίδια και στο υπόλοιπο προσωπικό ότι τα προβλήματα επρόκειτο να λυθούν, ενώ φέρεται να προέβαλλε τη διαπραγμάτευση εμπορικής συνεργασίας με γνωστό εκδότη από τον οποίο, όπως υποστηρίζει η μηνύτρια, απέσπασε υπέρογκα χρηματικά ποσά.
Τον Μάιο του 2005 η ανώνυμη εταιρεία, με απόφαση του κατηγορούμενου σταμάτησε τη δραστηριότητά της, εξανάγκασε σε παραίτηση το προσωπικό τους και με πρωτοβουλία του, ενόψει συνεργασίας του με τον εκδότη, συστάθηκε άλλη ανώνυμη εταιρεία με το ίδιο αντικείμενο.
Τον Ιούνιο του 2005 η μηνύτρια υπέβαλε την παραίτησή της από το δ.σ. της ανώνυμης εταιρείας και η θέση της στη νεοσύστατη εταιρεία ήταν αυτή της υπαλλήλου γραφείου.
Το Νοέμβριο του 2005 τόσο η ίδια όσο και οι υπόλοιποι υπάλληλοι βρήκαν την εταιρεία κλειστή και τον κατηγορούμενο εξαφανισμένο. Ενημερώθηκε αργότερα ότι είχε δραστηριοποιηθεί στο χώρο της νυχτερινής διασκέδασης στην Πάτρα.
Τον Απρίλιο του 2006 η μηνύτρια ενημερώθηκε ότι ο κατηγορούμενος επρόκειτο να πωλήσει πολυτελές αυτοκίνητο, που ανήκε στην κυριότητα της εταιρείας, χωρίς τη συναίνεση και την υπογραφή της.
Διαπίστωσε παραπέρα ότι δεν είχε προβεί σε καμία αποπληρωμή των οφειλών της εταιρείας με αποτέλεσμα να διώκεται η ίδια ποινικώς για αδικήματα περί επιταγών και στην μήνυσή της αναφέρει 20 τέτοιες περιπτώσεις.
Σε τρείς περιπτώσεις φέρεται να έθεσε την υπογραφή της αυθαίρετα,  ενώ σε βάρος της εταιρείας και της ίδιας ως νομίμου εκπροσώπου ασκήθηκαν 7 αγωγές με απαιτούμενα κονδύλια ύψους 28.887 ευρώ και 24 διαταγές πληρωμής με απαιτούμενα κονδύλια ύψους 237.457 ευρώ.
Η μηνύτρια διατείνεται ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε κανένα προσωπικό περιουσιακό στοιχείο για να καλύπτει τις οφειλές που δημιούργησε και εξετέλεσε σχέδιο για να αποσπάσει χρήματα από αντισυμβαλλόμενούς του και να τα καρπωθεί προσωπικά, εκθέτοντας ως οφειλέτρια την ίδια.
Η βλάβη, που όπως υποστηρίζει της προκάλεσε, ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 276.491,12 ευρώ!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου