Τοπικές Ειδήσεις

Δίνονται χρήματα στους Δήμους για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς -56.700 στο Δήμο Ρόδου

Από 5000 ευρώ έως 110 χιλιάδες ευρώ τα ποσά που δίνονται στους Δήμους, για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Πιο συγκεκριμένα το Υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε στην κατανομή ποσού 5.000.000,00€ για την υλοποίηση δράσεων διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς στους δήμους της χώρας, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2023.

Η κατανομή του χρηματικού ποσού που αντιστοιχεί σε κάθε Δήμο, πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη τη γεωγραφική έκταση και τον μόνιμο πληθυσμό των Δήμων, καθώς και το ελάχιστο και μέγιστο ποσοστό επί του συνολικού ποσού χρηματοδότησης, όπως ορίζονται στην υπ’ αριθμ. 84653/12.12.2022 Κοινή Απόφαση των Αναπληρωτών Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών.

Τι καλύπτουν τα χρήματα
Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Υπουργείο Εσωτερικών, με τη χρηματοδότηση της παρούσας απόφασης, οι δικαιούχοι δήμοι δύνανται να καλύπτουν τις αναγκαίες δαπάνες για την κτηνιατρική φροντίδα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, περιλαμβανομένων των στειρώσεων, των εμβολιασμών, των κάθε είδους θεραπειών, της ηλεκτρονικής σήμανσης και της καταγραφής στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς (ΕΜΖΣ), της εύρεσης αναδόχου και της υιοθεσίας, της μεταφοράς σε καταφύγια, αναδόχους ή κτηνιατρεία, της περισυλλογής, της ταφής και της αποτέφρωσης νεκρών ζώων, της κάλυψης του κόστους συμβάσεων με κτηνιάτρους, καθώς και με το πάσης φύσης λοιπό προσωπικό που είναι αναγκαίο για την εφαρμογή του παρόντος καθώς και κάθε άλλη δαπάνη αναγκαία για τη συμμόρφωση των Δήμων με τις υποχρεώσεις του ν. 4830/2021.

Τα ανωτέρω ποσά αποδίδονται στους δικαιούχους με χρηματική εντολή του Υπουργείου Εσωτερικών προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

ΕΔΩ ο πίνακας με το ποσό που λαμβάνει ο κάθε δήμος. Τα ανώτερο ποσό χρηματοδότησης λαμβάνει ο Δήμος Αθηναίων και ανέρχεται στις 110 χιλιάδες ευρώ και το ελάχιστο 5.000€ που θα λάβουν άλλοι δήμοι της χώρας. Ο Δήμος Πειραιά θα λάβει 51 χιλιάδες ευρώ.

Πηγή in.gr

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου