Τοπικές Ειδήσεις

Πραγματικό «σοκ» προκάλεσε η ακύρωση της διεθνούς εκθέσεως τουρισμού στο Βερολίνο!

Η ακύρωση της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού του Βερολίνου ΙΤΒ, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 8 Μαρτίου του νέου έτους 2022, λόγω της μετάλλαξης “Ο” και της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού COVID-19, με απόφαση του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Υγείας και του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, έχει προκαλέσει αναστάτωση στις τουριστικές αγορές.
Eπειτα από δύο χρόνια, λόγω των lockdown και των αυστηρών περιοριστικών μέτρων που ίσχυαν σε όλη την Ευρώπη, η μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού επρόκειτο να πραγματοποιηθεί με τη φυσική παρουσία των εκθετών από όλο τον κόσμο. Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά, το μεγαλύτερο ραντεβού της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας, όπου επρόκειτο να λάβει μέρος και ο δήμος Ρόδου μέσω του ΠΡΟΤΟΥΡ, ακυρώνεται! Οι εκθέτες/προορισμοί έλαβαν ήδη επίσημη ενημέρωση για την ακύρωση και αναμένουν νεότερες οδηγίες για τη διαδικτυακή/online πραγματοποίηση της έκθεσης και του τρόπου συμμετοχής τους.
«Πιστεύω προσωπικά ότι ήταν πρώιμη η απόφαση για την ακύρωση της έκθεσης με τη φυσική παρουσία εκθετών και των εκπροσώπων των προορισμών, καθώς ελήφθη σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα της παρούσας στιγμής. Θα πρέπει να επικρατήσει ψυχραιμία να μην προκαταβάλουμε αρνητικά όσους σκέφτονται ή έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν, ιδιαίτερα κατά την πρώιμη περίοδο. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η Ρόδος έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι με τη σωστή και οργανωμένη προετοιμασία, το δυναμικό που διαθέτει, τις συνέργειες και την τεχνογνωσία ανταποκρίνεται στις προκλήσεις των καιρών», δήλωσε ο αντιδήμαρχος τουρισμού κ. Θανάσης Βυρίνης.
Μιλώντας στη «δ», ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), κ. Γρηγόρης Τάσιος, ανέφερε ότι η παράλλαξη «Ο» του κορωνοϊού, δεν θέτει σε κίνδυνο την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν, τουλάχιστον όχι προς το παρόν. Η ακύρωση της ΙΤΒ, όπως είπε, προκαλεί σκεπτικισμό, εάν όμως η πορεία των πραγμάτων είναι ομαλή και το νέο κύμα της πανδημίας αρχίσει να υποχωρεί, τότε η ροή των τουριστικών κρατήσεων μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022 θα είναι φυσιολογική.
«Η ξαφνική ακύρωση της ΙΤΒ προκαλεί ένα σκεπτικισμό σχετικά με την εξέλιξη των πραγμάτων. Υπάρχουν ωστόσο αρκετά περιθώρια ακόμη μέχρι να ξεκινήσουμε να λαμβάνουμε κρατήσεις για τη θερινή σεζόν. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, είναι κομβικής σημασίας να αυξηθεί ο μέσος όρος εμβολιασμού κατά του Covid-19 στην Ελλάδα, πάνω από αυτό της ΕΕ. Βεβαίως, θα πρέπει να αποφευχθεί το ενδεχόμενο νέου lockdown. Εάν όλα εξελιχθούν ομαλά, εκτιμώ ότι έστω από τον Φεβρουάριο κι έπειτα, θα υπάρξει μία καλή ροή κρατήσεων», είπε ο κ. Τάσιος.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΠΟΞ, κ. Τάσιος σχολιάζοντας το μέτρο για την είσοδο στην Ελλάδα από όλες τις χώρες με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 72 ωρών ή rapid test 24 ωρών, ανέφερε ότι θα επηρεαστούν σημαντικά οι χειμερινοί προορισμοί. Οι πληρότητες, όπως δήλωσε, κυμαίνονταν στο 60% και αμέσως μετά την εξαγγελία του μέτρου, που αφορά και στους εμβολιασμένους, υπήρξαν ακυρώσεις. Πλέον οι προορισμοί ελπίζουν σε κρατήσεις της τελευταία στιγμής, κυρίως από Έλληνες.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου