Ειδήσεις

Κομισιόν: Ευθυγράμμιση πρακτικών συμφωνήθηκε με Booking.com και Expedia

Χθες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι η Booking.com και η Expedia Group βελτίωσαν τον τρόπο παρουσίασης των καταλυμάτων που προσφέρουν, ευθυγραμμίζοντάς τον με το δίκαιο της ΕΕ για την προστασία των καταναλωτών.

Οι αλλαγές επήλθαν κατόπιν στενού διαλόγου με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις αρχές προστασίας των καταναλωτών στην ΕΕ και αφορούν τις πληροφορίες σχετικά με τις προσφορές και τις εκπτώσεις, καθώς και τις τεχνικές επηρεασμού.

Πλέον οι καταναλωτές θα μπορούν να κάνουν ευκολότερα συγκρίσεις βάσει στοιχείων, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ενωσιακού δικαίου της ΕΕ για τους καταναλωτές. Η συμφωνία μεταξύ της Επιτροπής και των δύο εταιρειών εντάσσεται στις συνεχείς προσπάθειες της Επιτροπής για την προστασία των καταναλωτών.

Ο Επίτροπος Δικαιοσύνης, Ντιντιέ Ρεντέρς, δήλωσε σχετικά: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις δύο εταιρείες για τη συνεργασία τους. Ενόψει των μεταβαλλόμενων ταξιδιωτικών περιορισμών, παροτρύνω όλους τους διαδικτυακούς παρόχους ταξιδιωτικών υπηρεσιών να ακολουθήσουν το παράδειγμα αυτό, έτσι ώστε οι Ευρωπαίοι καταναλωτές να μπορούν να εμπιστευτούν τις προσφορές καταλυμάτων και να βρίσκουν εύκολα πληροφορίες για τις πρακτικές ακύρωσης».

Πηγή: euro2day.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου