Αθλητικά

Τα πάνω κάτω έφερε το «απαγορευτικό» στη διαιτησία

Την πλήρη ανατροπή του σχεδιασμού που είχε γίνει από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΣΔ έφερε η αναστολή των τοπικών ποδοσφαιρικών δραστηριοτήτων στον χώρο της δωδεκανησιακής διαιτησίας.
Το lockdown της περασμένης άνοιξης διέκοψε τα μαθήματα της σχολής διαιτησίας ελάχιστα πριν από την ολοκλήρωσή τους και πάνω που τα μέλη της Ε.Δ., καθώς και του ΣΔΠΔ, είχαν ενημερωθεί από την ΚΕΔ/ΕΠΟ για τη δυνατότητα διενέργειας των απαραίτητων εξετάσεων, στις οποίες θα λάμβαναν μέρος περίπου δεκαπέντε υποψήφιοι νέοι διαιτητές, ήρθε ένα νέο «απαγορευτικό» να «παγώσει» τα πάντα.
Το πότε θα επιτραπεί να επανεκκινήσει η σχολή και μέσω αυτής, να δοθεί η δυνατότητα να ενισχυθεί η δύναμη της δωδεκανησιακής διαιτησίας, παραμένει άγνωστο και το χειρότερο είναι πως έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, κάθε σκέψη για τη διοργάνωση μίας επιπλέον σχολής μέχρι το καλοκαίρι του 2021 εγκαταλείπεται.
Το μεγάλο άγχος των ανθρώπων της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΔ έχει να κάνει με την κατάσταση στην οποία θα βρίσκονται οι εν ενεργεία διαιτητές μετά την άρση του lockdown και επανέναρξη των τοπικών πρωταθλημάτων.
Δυνατότητα να διοργανώνονται οι καθιερωμένες δευτεριάτικες συγκεντρώσεις στα γραφεία του ΣΔΠΔ σε συνθήκες πανδημίας ούτως ή άλλως δεν υπήρχε, η διαδικασία της επιμόρφωσης πήγε πίσω, ενώ τουλάχιστον προς το παρόν δεν έχει βρεθεί τρόπος οι διαιτητές να διατηρήσουν έστω και μία στοιχειώδη επαφή με τους εκπαιδευτές τους, προκειμένου να κάνουν έστω και ένα υποτυπώδες μάθημα κανονισμών(το μοναδικό διαθέσιμο υλικό είναι αυτό το οποίο προσφέρει στους διαιτητές η ΕΠΟ).
Αν ποντάρουν σε κάτι οι επικεφαλής του χώρου, είναι το φιλότιμο και η υπευθυνότητα των διαιτητών, οι οποίοι καλούνται να μεριμνήσουν τουλάχιστον για τη διατήρηση της καλής φυσικής τους κατάστασης προκειμένου όταν κληθούν να επιστρέψουν στο γήπεδο, να αποδειχθούν αντάξιοι της απαίτησης των ομάδων να έχουν καλές διαιτησίες

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου