Ειδήσεις

Αγιασμός για την έναρξη του νέου δικαστικού έτους

Στο Δικαστικό Μέγαρο Ρόδου τελέστηκε χθες ο Αγιασμός για το νέο δικαστικό έτος παρουσία του δικηγορικού κόσμου της Ρόδου, των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, που υπηρετούν στο Εφετείο Δωδεκανήσου, στο Πρωτοδικείο και στο Ειρηνοδικείο Ρόδου και εκπροσώπων των τοπικών αρχών.
Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Φλεβάρης και τον Δήμο Ρόδου ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος, μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου.
Παρευρέθησαν, ο Πρόεδρος Εφετών Δωδεκανήσου, ο Πρόεδρος Πρωτοδικών, η Ειρηνοδίκης Ρόδου, οι Εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών, Δικαστές, ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣΡ, ο Δήμαρχος Ρόδου, δικαστικοί επιμελητές και οι δικαστικοί υπάλληλοι.
Για την έναρξη του νέου Δικαστικού έτους ο κ. Φλεβάρης ανέφερε τα εξής:
«Ο Περιφερειάρχης και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου βρίσκονται στο πλευρό όσων συγκροτούν και υπηρετούν το χώρο της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Πριν λίγες μέρες το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε την ενίσχυση και χρηματοδότηση του έργου βιβλιοδεσίας των παλαιών τόμων του Κτηματολογίου Ρόδου, υπογραμμίζοντας έμπρακτα τη σημασία του. Θεμέλιο μίας ευνομούμενης και συντεταγμένης Πολιτείας είναι η Δικαιοσύνη, η εφαρμογή των Νόμων και η λειτουργία των Θεσμών. Ο Δικαστικός και ο Δικηγορικός κόσμος συλλειτουργούν στην απονομή της δικαιοσύνης και στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των διαδίκων. Εύχομαι σε όλους ένα επιτυχημένο και θετικό από κάθε άποψη Δικαστικό έτος που το τέλος του θα μας βρει δυνατούς και αισιόδοξους.
Το δε Υπουργείο Δικαιοσύνης να σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια αναβάθμισης και βελτίωσης των Δικαστηρίων και του χώρου στον οποίο ζουν, βρίσκονται και εργάζονται όχι μόνο Δικαστές και Δικηγόροι αλλά η τοπική Κοινωνία στο σύνολό της, καθώς από το Ναό της Θέμιδος διέρχονται οι πάντες.
Τέλος, υπογραμμίζω με γνώμονα την κοινωνική και επαγγελματική μου εμπειρία την ανάγκη φύλαξης και ασφάλειας των Δικαστηρίων της Περιφέρειάς μας και ολόκληρης της χώρας με δεδομένο ότι φέτος το Πρωτοδικείο της Ρόδου στέκεται μπροστά μας πληγωμένο από τον εμπρησμό που υπέστη. Η κεντρική αίθουσα ακόμα δεν αποκαταστάθηκε και παραμένει καμένη όπως και η σπάνια και ιδιαίτερης καλλιτεχνικής αξίας εικόνα του Χριστού που κάηκε στις φλόγες. Επί του θέματος η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει το Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου σε κάθε ενέργεια για την άμεση και επιβεβλημένη αποκατάσταση του Δικαστικού Μεγάρου».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου