Χρηματική αποζημίωση συνολικού ύψους 44.000 ευρώ για βλάβες που υπέστη διεκδικεί μια ημεδαπή μικροπωλήτρια από δύο κατοίκους Ρόδου για τον αναίτιο ξυλοδαρμό της στο Νεώριο τον Σεπτέμβριο του 2013, με αγωγή που υπέβαλε χθες ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου.
Η ενάγουσα την 18.9.2013 ώρα 10.30 περίπου μετέβη στην τότε τοποθεσία απασχόλησής της στο Νεώριο. Στην ίδια περίπου θέση, όπως άλλωστε κι άλλοι, είχαν πάγκο πωλήσεως εμπορευμάτων οι εναγόμενοι, αδέλφια, τους οποίους αναγκαστικά συναντούσε καθημερινά.
Αρκετό διάστημα προ της ανωτέρω ημερομηνίας, οι εναγόμενοι, κυριότερα δε η πρώτη εξέφραζαν εις βάρος της απρόκλητα εριστική και περιπαικτική συμπεριφορά κοιτάζοντας την υποτιμητικά, γελώντας εις βάρος της επιδεικτικά, περιφέρονταν δε και οι δύο πλησίον της γελώντας κατά του προσώπου της. Ο δεύτερος μάλιστα, όπως αναφέρει, μερικές φορές έπτυε προκλητικά δίπλα της.
Οι εναγόμενοι, όπως ισχυρίζεται, της απηύθυναν βλέμματα ειρωνείας και χλευασμού σαν να την υποτιμούσαν, χωρίς να τους εχει ενοχλήσει ποτέ.
Την ανωτέρω ημέρα, όπως περιγράφει, οι εναγόμενοι συνέχισαν την ίδια συμπεριφορά, οπότε και απηύθυνε έντονο βλέμμα προς την πρώτη εναγόμενη προκειμένου να παύσει.
Όπως διατείνεται την εξύβρισαν, ο δεύτερος την έπιασε δυνατά από το λαιμό εξυβρίζοντάς την και αμέσως ακολούθησε και η πρώτη, άρχισαν δε να την χτυπούν δυνατά , με μένος και θυμό, με γροθιές και λακτίσματα, με χέρια και με πόδια, παντού, ανελέητα, όπου εύρισκαν, στο θώρακα, στα χέρια της, στα πόδια της.
Ο δεύτερος φέρεται να την πέταξε κάτω και για αρκετό χρόνο μετά συνέχισαν οι δύο εναγόμενοι να την γρονθοκοπούν και να την κλωτσούν σε όλο της το σώμα ενώ για να προστατευθεί έφερε τα χέρια της στο κεφάλι και προσπάθησε να διπλωθεί.
Ήταν αδύνατο να φωνάξει βοήθεια από τον πόνο και τον τρόμο της, την είχε κυριεύσει τρόμος και αισθάνθηκε ότι δεν επρόκειτο να επιβιώσει της επίθεσης. Σκεπτόταν όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ότι δεν επρόκειτο να ξαναδεί τα παιδιά της…
Αφού οι εναγόμενοι αποτελείωσαν τον ξυλοδαρμό της μαζεύτηκε όπως μπορούσε, σηκώθηκε με έντονους πόνους και υπο καθεστώς τρόμου σοκαρισμέη από την ανελεή, απρόκλητη και ολότελα άδικη επίθεση, κάθισε παραπατώντας κυριολεκτικά, αισθανόμενη αφόρητους πόνους, σε ένα παγκάκι που υπήρχε δίπλα, προσπαθώντας να συνέλθει ώστε να καλέσει σε βοήθεια.
Χρειαζόταν νοσοκομείο γιατί ένιωθε αφόρητους πόνους κυρίως στον θώρακα και στην περιοχή των γεννητικών της οργάνων από τα ποδοπατήματα, τις γροθιές και τα λακτίσματα που υπέφερε.
Σαν να μην έφταναν τα ανωτέρω, η πρώτη, η οποία συνέχιζε να την κοιτά μοχθηρά, ενόσω υπέφερε, έκλαιγε και τελούσε σε σοκ, την ξαναχτύπησε στο κεφάλι.
Την υπόθεση χειρίζεται η δικηγόρος κ. Παναγιώτα Καραμάριου.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ