Δωδεκανήσιες και Δωδεκανήσιοι,

Οι τελευταίοι μήνες που ζήσαμε σαν Έλληνες, μας έφεραν μπροστά σε μεγάλα διλήμματα, συγκρούσεις με ό,τι θεωρούσαμε ως δεδομένο αλλά μας όπλισαν ταυτόχρονα με εθνικό πείσμα και αποφασιστικότητα.

Γνωρίζω καλά ότι η ελπίδα δεν έχει χαθεί και πως όλοι μας περιμένουμε τις πολιτικές εκείνες πρωτοβουλίες που θα παλινορθώσουν την δημοκρατία, την ισονομία, την αξιοκρατία και την οικονομική αυτονομία της Ελλάδας. Όμως αυτό δε μπορεί να γίνει αν εμπιστευτούμε και πάλι το παλιό και φθαρμένο πολιτικό προσωπικό των κυβερνήσεων εκείνων που έχουν μερίδιο στην απαξίωση της χώρας μας. Δεν μπορούμε να ατενίσουμε το αύριο χρησιμοποιώντας ως εργαλεία εθνικής ανασυγκρότησης το δύσκαμπτο κράτος που μας κληρονόμησαν οι προηγούμενοι και τα λόμπυ των συμφερόντων που υπηρέτησαν οι κυβερνήσεις του δικομματισμού που πέρασαν από αυτόν τον τόπο.

Η επόμενη διακυβέρνηση θα κριθεί στη βούληση για μεταρρυθμίσεις με ταξικό πρόσημο. Για τα φιλολαϊκά εκείνα μέτρα που πρόκειται να εφαρμόσει ώστε να μην πληρώνουν οι ίδιοι την κρίση κάθε φορά. Για τις ενέργειες που θα κάνει ώστε να καθαρίσει ο εθνικός ιστός από συμφέροντα και εστίες διαπλοκής. Για να έρθει η κάθαρση και η νέμεση για όλους εκείνους που καταχράστηκαν δημόσιους πόρους και διόγκωσαν το εθνικό χρέος. Για την προστασία όσων βάλλονται από την ανθρωπιστική κρίση και ζούσαν στο περιθώριο μέχρι πριν 6 μήνες. Για την επανασύσταση ενός κράτους πρόνοιας και δικαιοσύνης. Για μια Ελλάδα που μπορεί να σταθεί στα πόδια της με πυλώνες της παραγωγική ανασυγκρότηση και την ενίσχυση της συνεργατικής οικονομίας. Για μια Ελλάδα περήφανη και αξιόπιστη μέσα σε μια δίκαιη Ευρώπη.

Ένα μόνο εικοσιτετράωρο πριν ανοίξουν οι κάλπες, πριν κληθεί ο καθένας και η καθεμιά από μας να ασκήσει το υπέρτατο δημοκρατικό του δικαίωμα, σας καλώ να στηρίξετε τον ΣΥΡΙΖΑ. Να δώσετε, ξανά, όπως και τον Γενάρη μια ευκαιρία στην Αριστερά να κυβερνήσει, να εφαρμόσει το πρόγραμμά της, χωρίς προσχώματα αυτή τη φορά.
Εμείς οι νησιώτες, ξέρουμε πως είναι να ζεις σε έναν μικρό τόπο γης και όμως να καταφέρνεις όχι μόνο να επιβιώνεις αλλά να μεγαλουργείς. Ας δώσουμε ξανά στον Αλέξη Τσίπρα τη δυνατότητα να εκπροσωπήσει με παρρησία την Ελλάδα στην Ευρώπη και να εγκαθιδρύσει το κράτος δικαίου που όλες και όλοι μας ονειρευόμαστε.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ