Τοπικές Ειδήσεις

“Ως εδώ. Πρέπει να μπει ένα τέλος στο «μακελειό διαρκείας» στους δρόμους της Ρόδου”

Να γίνει μονοθεματική συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για τα τροχαία

Επανερχόμαστε στο πολύ σοβαρό ζήτημα των τροχαίων ατυχημάτων στο νησί, το οποίο αναδείξαμε επανειλημμένα στο δημοτικό συμβούλιο , αλλά απαξιώνεται από τη δημοτική αρχή, που αποφεύγει να γίνει ουσιαστική συζήτηση για το πρόβλημα και να ληφθούν μέτρα.

Από τις αρχές Ιουλίου, στείλαμε στον δήμαρχο και στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου εμπεριστατωμένη εισήγηση για τους παράγοντες που συμβάλλουν στη πρόκληση δεκάδων τροχαίων ατυχημάτων καθημερινά στο νησί με υλικές ζημιές και τραυματίες, στην δραματική αύξηση των νεκρών από τροχαία και ζητήσαμε να αντιμετωπιστεί με όλα τα αναγκαία μέσα και μέτρα αυτή η κατάσταση.

Αυτό που είδαμε μέχρι σήμερα είναι να ρίχνεται η ευθύνη μόνο στην Τροχαία και στην ατομική υπαιτιότητα των οδηγών και ν’ αποσιωπούνται συστηματικά όλοι οι άλλοι παράγοντες που συμβάλλουν σωρευτικά στο να θρηνούμε τόσο συχνά θύματα στο νησί.

Είναι έγκλημα η -συνειδητή πια- αδιαφορία, η συγκάλυψη των πολιτικών ευθυνών για την τραγική κατάσταση που εκτυλίσσεται καθημερινά στους δρόμους της Ρόδου.

Δεν θέλουν να βάλουν το «μαχαίρι στο κόκκαλο», γιατί θα πρέπει να έρθουν αντιμέτωποι με την απάνθρωπη πολιτική που στηρίζουν. Με την ανάπτυξη που ματώνει με όλους τους τρόπους το λαό, που δεν δίνει καμιά σημασία στις ανάγκες του, στην ασφάλεια και την προστασία της ζωής του. Μια ανάπτυξη που απαιτεί συνεχώς θυσίες από τους εργαζόμενους για να θησαυρίζουν οι όμιλοι.

Ως εδώ. Πρέπει να μπει ένα τέλος στο «μακελειό διαρκείας» στους δρόμους της Ρόδου.

Απαιτούμε να γίνει άμεσα μονοθεματική ουσιαστική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το ζήτημα της οδικής ασφάλειας στο νησί. Μέτρα εδώ και τώρα.

ΥΓ Στην εισήγηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ρόδου από 6 Ιουλίου 2022, αναφερόταν ότι η οδική ασφάλεια είναι ένα ζήτημα που σχετίζεται:

· Με τον Χωροταξικό Σχεδιασμό, τις χρήσεις γης, τα έργα υποδομής, την διάρθρωση της οικονομίας και της οικονομικής δραστηριότητας, με τις επιλογές και τα συμφέροντα που εξυπηρετούνται.

· Την ανεπάρκεια και ακαταλληλότητα του οδικού δικτύου, το οποίο δεν μπορεί να καλύψει τις σημερινές ανάγκες της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας στο νησί, (τόπος κατοικίας, εργασίας, εκπαίδευσης, διασκέδασης κλπ).

· Την επιβάρυνση του αστικού και επαρχιακού δικτύου τους καλοκαιρινούς μήνες από τα χιλιάδες ενοικιαζόμενα τροχοφόρα.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΔΗΜΟΥ ΡΌΔΟΥ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου