Αθλητικά

ΕΠΟ: Νέος πρόεδρο ο Γραμμένος, εκλέχθηκε ο Διακοφώτης

Η παράταξη του Βαγγέλη Γραμμένου επικράτησε πανηγυρικά απέναντι στην αντίστοιχη του Γιώργου Καλαντζή στις εκλογές της ΕΠΟ, καθώς έπεσαν στο κενό οι προσπάθειες αναβολής των αρχαιρεσιών.
Στην διαδικασία εκλογής της νέας διοίκησης που έλαβε χώρα το πρωί της Παρασκευής σε ξενοδοχείο της Αθήνας, ο Βαγγέλης Γραμμένος πήρε 48 ψήφους, έναντι 21 του Γιώργου Καλαντζή. Υπήρξαν 2 λευκά.
Η ανακοίνωση της ΕΠΟ έχει ως εξής: «Ο Ευάγγελος Γραμμένος είναι από σήμερα (σ.σ. χθες) Παρασκευή 18/8/2017, ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, όπως αποφάσισε η ευρεία πλειοψηφία των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων μελών της ΕΠΟ.
Ο κ. Γραμμένος εξελέγη στην κορυφαία διοικητική θέση του ελληνικού ποδοσφαίρου λαμβάνοντας 48 ψήφους επί συνόλου 71 ψήφων, κατά τη διαδικασία που έλαβε χώρα στην έκτακτη αρχαιρεσιακή γενική συνέλευση των ΕΠΣ μελών της Ομοσπονδίας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, παρουσία των εκπροσώπων της FIFA Μπιόρν Βασάλο, Νόνταρ Αλκαχάτζε και της UEFA Άντζελο Ρηγόπουλου.
Ο έτερος υποψήφιος για την θέση του προέδρου της ΕΠΟ κ. Καλατζής έλαβε 21 ψήφους, ενώ βρέθηκαν και 2 λευκά».
Θυμίζετε ότι οι ψήφοι ήταν συνολικά 71. Οι 54 από τις ΕΠΣ, 16 από τις ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας και μία από την Football League.
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την ανάδειξη νέου προέδρου είχε προδιαγραφεί λίγο νωρίτερα με την της έγκριση του καταστατικού, αφού το 49-19 υπέρ της έγκρισης δεν άφηνε περιθώρια στον Γιώργο Καλαντζή ώστε να ελπίζει ότι μπορεί να «γυρίσει» την κατάσταση.
Πλέον το ελληνικό ποδόσφαιρο γυρίζει οριστικά σελίδα, κλείνοντας μια και καλή την πόρτα στο σύστημα που το βάλτωσε σε όλα τα επίπεδα, το έφερε στην πλήρη ανυποληψία.
Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι το Πρωτοδικείο απέρριψε την προσφυγή για την ακύρωση των εκλογών, ενώ εντύπωση προκάλεσε η συστημική ψήφος Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού κατά την διαδικασία έγκρισης των πρακτικών της καταστατικής γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ τον περασμένο Ιούνιο.
Να σημειώσουμε, ότι εκλέχθηκαν και οι 11 υποψήφιοι με την παράταξη του Βαγγέλη Γραμμένου λαμβάνοντας από 47 έως και 51 ψήφους.
Μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου Παναγιώτης Διακοφώτης που έλαβε 48 ψήφους και αναμένεται να έχει ισχυρή θέση στο νέο διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΠΣΔ:
«Ολοκληρώθηκε η ειδική έκτακτη γενική συνέλευση αρχαιρεσιών των Ενώσεων- Μελών της Ε.Π.Ο. Ο κ. Ευάγγελος Γραμμένος, όπως αποφάσισε η ευρεία πλειοψηφία των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων μελών της ΕΠΟ, εξελέγη στην κορυφαία διοικητική θέση του ελληνικού ποδοσφαίρου λαμβάνοντας 48 ψήφους επί του συνόλου, έναντι του έτερου υποψήφιου κ. Καλατζή, που έλαβε 21 ψήφους ενώ βρέθηκαν και 2 λευκά.
Ο πρόεδρος της ΕΠΣΔ, κ. Παναγιώτης Διακοφώτης, υποψήφιος με την παράταξη του κ. Γραμμένου, εκλέχθηκε στη νέα Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο.
Την ΕΠΣ Δωδεκανήσου εκπροσώπησαν στην ειδική έκτακτη γενική συνέλευση αρχαιρεσιών των Ενώσεων- Μελών της Ε.Π.Ο., ο ρόεδρος κ. Διακοφώτης και ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας κ. Ψέλλας».
Αναλυτικά οι ψήφοι που έλαβαν:
Υποψήφιοι «παράταξης Γραμμένου»
Δημητρίου (ΕΠΣ Αθηνών): 51
Βρακάς (ΕΠΣ Ηπείρου): 50
Κουπτσίδης (ΕΠΣ Γρεβενών): 50
Αντωνίου (ΕΠΣ Πέλλας) : 50
Βακάλης (ΕΠΣ Σάμου): 49
Παπαχρήστος (ΕΠΣ Αιτ/νιας): 48
Διακοφώτης (ΕΠΣ Δωδεκανήσου): 48
Λασκαράκης (ΕΠΣ Θεσσαλία): 48
Χατζησαρόγλου (ΕΠΣ Δράμας): 48
Ψαρόπουλος (ΕΠΣ Λέσβου): 48
Θωμαϊδης (ΕΠΣ Αθηνών): 47
Υποψήφιοι της «παράταξης Καλαντζή»
Μπρατσώλης (ΕΠΣ Πειραιάς): 20
Τζανόπουλος (ΕΠΣ Δ. Αττικής): 20
Παπακωνσταντίνου (ΕΠΣ Εύβοιας): 20
Καρράς (ΕΠΣ Λακωνίας): 20
Καραβασίλης (ΕΠΣ Θράκης): 20
Κωνσταντινίδης (ΕΠΣ Χανίων): 19
Δημητρακοπούλου (ΕΠΣ Ηλείας): 19
Τσιχριτζής (ΕΠΣ Κορινθίας): 19
Παππάς (ΕΠΣ Θεσπρωτίας) : 19
Ποζίδης (ΕΠΣ Κέρκυρας): 19
Παλάσκας (ΕΠΣ Καρδίτσας): 19
Στις πρώτες του δηλώσεις ως νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, ο Βαγγέλης Γραμμένος τόνισε:
«Πρώτα από όλα θέλω να ευχαριστήσω θερμά τις ομάδες και τις Ενώσεις που μας επέλεξαν με την ψήφο τους. Στις ομάδες που δεν μας τίμησαν αναφέρω ότι θα κάνουμε πράξη όσα επαγγελθήκαμε να κάνουμε, φέρνουμε ισότητα και ισονομία στο ποδόσφαιρο.
Είναι μία δύσκολη μέρα η αυριανή για τον ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα ξεκινήσει ένας δρόμος που χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, σχέδιο και αγώνας. Εμείς τα διαθέτουμε όλα αυτά.
Από τις πρώτες ημέρες είναι βέβαιο ότι θα δείξουμε την κατεύθυνση στην οποία θα κινηθούμε και η επόμενη μέρα δεν θα έχει καμία σχέση με την προηγούμενη».
Για την εποπτεία της FIFA: «Ήρθε η FIFA και με ανάγλυφο τρόπο απέδειξε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Το γνωρίζαμε αυτό οι ΄΄παροικούντες την Ιερουσαλήμ΄΄. Όταν με ρώτησε η Ομοσπονδία έδωσα ευθεία απάντηση ότι δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα.
Θα έχουμε συνεργασία με τους διεθνείς φορείς και ο χρόνος παραμονής τους θα είναι μικρότερος. Όσον αφορά τον έλεγχο, αν στο οικονομικό κομμάτι κάνεις αυτό που θέλεις υπό τους κανόνες της αγοράς δεν υπάρχει πρόβλημα. Στους διαγωνισμούς, στις λήψεις αποφάσεων και την εκτέλεση σύμβασης δεν μπορεί να υπάρξει τέτοιος έλεγχος. Δεν μπορεί να ανακόψει αλλά εξετάζει τις προθέσεις
Ζητούμε όλοι να κοιταχτούμε στα μάτια και να δούμε τι ποδόσφαιρο θέλουμε. Εγώ ξέρω ότι θέλουμε ένα κοινώς αποδεκτό ποδόσφαιρο. Πρέπει να πείσουμε ακόμα και τον πιο δύσπιστο. Ήταν πάντως αναντίρρητη και επιβεβλημένη ανάγκη για αλλαγή».
Καλαντζής: «Να πετύχει ο Γραμμένος για το καλό του ποδοσφαίρου»
Μετά από τις εκλογές ο Γιώργος Καλαντζής δήλωσε:
«Θέλω να συγχαρώ για την εκλογή τον Γραμμένο. Του εύχομαι ολόψυχα να πετύχει για το καλό του ποδοσφαίρου. Θα είμαστε όλοι δίπλα του. Είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε δίπλα του για το καλό του ποδοσφαίρου.
Συνεχίζουμε. Είναι δύσκολες μέρες για το ποδόσφαιρό μας, αλλά είναι στο χέρι μας να δείξουμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Να φτάσουμε σε ένα σημείο να μη χρειάζεται να έχουμε την επίβλεψη ξένου αρχιδιαιτητή και να υπάρχει εμπιστοσύνη στους δικούς μας».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου