Η Δημοτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας πόλεως Ρόδου με τη συμμετοχή του Προέδρου της Ηλία Τσέρκη, της Γραμματέως Ήβης Σακελλαρίου του Ταμία Γεωργίου Σωφρονά και των μελών Ιωάννη Καραμιχάλη και Εμμανουήλ Χατζημανώλη,  επισκέφθηκε τον οικισμό Αγίων Αποστόλων προκειμένου να καταγραφούν τα προβλήματα και οι ανάγκες της περιοχής και να αφουγκραστεί τους κατοίκους.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ξεκίνησε με ένα γόνιμο διάλογο με τον Πατέρα Παΐσιο, ιερέα της ενορίας των Αγίων Αποστόλων, ο οποίος μάς εξέθεσε τα προβλήματα της περιοχής και μας επισήμανε ότι ο κύριος λόγος για την κακή εικόνα των κτιρίων είναι η αβεβαιότητα των κατοίκων ως προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς, κάτι που δεν τους επιτρέπει να τα συντηρήσουν έστω και στοιχειωδώς.

Μας εξέπληξε ευχάριστα η ύπαρξη χώρων και εγκαταστάσεων εντός του πνευματικού κέντρου, για την εκμάθηση χειροτεχνίας, ψηφιδωτού, και άλλων δραστηριοτήτων καθώς και χώρων για την παροχή ενισχυτικής διδασκαλίας σε ασθενείς οικονομικά πολίτες. Επισημαίνουμε ότι όλα τα όλα τα παραπάνω έχουν υλοποιηθεί χάρη στη διάθεση προσφοράς και αγάπης των ενοριτών πιστών και τις αέναες προσπάθειες του  ιερέα.

Ακολούθησε περιήγηση στους δρόμους του οικισμού, όπου δυστυχώς τα παράπονα του ιερέα επαληθεύτηκαν. Διαπιστώσαμε χώρους άθλησης και αναψυχής να έχουν μετατραπεί σε χώρους χρήσης ουσιών, παρατηρήσαμε εικόνα εγκατάλειψης, όπου υπέροχες πλατείες είναι πνιγμένες στα ξερόχορτα και έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπους.

Ακούσαμε τα προβλήματα των κατοίκων οι οποίοι μάς δέχθηκαν με ευγένεια και μάς εξέθεσαν τα παράπονά τους τα οποία εστιάζονται στην έλλειψη στόχων και οράματος αναβάθμισης. Οι κάτοικοι της περιοχής των Αγίων Αποστόλων παραπονούντο μεταξύ άλλων, ακόμη και για στοιχειώδη, όπως τη παντελή έλλειψη συντήρησης του αποχετευτικού δικτύου της περιοχής καθώς και τη μη αλλαγή στις λάμπες δημοτικού φωτισμού που δεν λειτουργούν επί τριετίας και πλέον.

Ευχαριστήσαμε τους πολίτες που παρά την αγανάκτησή τους, μάς δέχθηκαν με αβρότητα και μάς εξέθεσαν τα δικαιολογημένα παράπονα τους.

Θέλουμε να βεβαιώσουμε τους απλούς και ευγενείς αυτούς ανθρώπους με τους οποίους συνομιλήσαμε, πως οι επαφές θα συνεχιστούν και θα δημιουργήσουμε ουσιαστικούς δεσμούς με όσους κατοίκους το επιθυμούν, να συμβάλουν στην πολιτική αλλαγή του τόπου και της χώρας.  Το σίγουρο είναι πως όσα καταγράψαμε θα τα επεξεργαστούμε και θα τα αναπτύξουμε, με στόχο τη βελτίωση και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής και ολόκληρης της πόλης.

 

Για την ΔΗΜ.Τ.Ε. Ρόδου Νέας Δημοκρατίας

 

Ο Πρόεδρος                                       Η  Γραμματέας

Ηλίας  Τσέρκης                                                 Ήβη Σακελλαρίου

 

Ο Υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης

 

Ιωάννης Καραμιχάλης

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ