Ειδήσεις

ΚΙΝΑΛ: Να γίνει διακριτό αδίκημα η γυναικοκτονία-Όχι άλλες σιωπές από την Πολιτεία

Κάλεσμα στον υπουργό Δικαιοσύνης να τροποποιήσει τον ποινικό κώδικα απευθύνει το ΚΙΝΑΛ και ζητά να γίνει η «γυναικοκτονία διακριτό αδίκημα».

Όχι άλλες σιωπές από την Πολιτεία
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Τομέα Ισότητας των Φύλων του Κινήματος Αλλαγής έχει ως εξής:

«Χθες άλλος ένας » καθώς πρέπει» άντρας ομολόγησε πως αυτός έκλεισε οριστικά την ανάσα της γυναίκας του, γιατί δε μπορεί να θέλει να έχει φωνή για τη ζωή της και τη ζωή του παιδιού τους.

»Της έκλεισε το στόμα, για να μη μπορέσει ν’ ανοίξει τα φτερά της, να σπουδάσει και να καταξιωθεί επαγγελματικά και κοινωνικά.

»Κι ο ίδιος, είχε τη δύναμη να συνεχίσει τη ζωή του, παίζοντας θέατρο «του καλού πατέρα κι επαγγελματία».

»Για άλλη μια φορά η έμφυλη βία οδηγεί στη γυναικοκτονία μιας νέας γυναίκας.

»Πενθούμε και οργιζόμαστε κ. Υπουργέ της Δικαιοσύνης.

»Ήρθε η ώρα με τη νέα τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα να προβλέψετε ειδική διάταξη, που να συνιστά τη γυναικοκτονία διακριτό αδίκημα.

Για το αδίκημα του βιασμού
»Καλείστε επίσης για το αδίκημα του βιασμού γυναικών, να μην αφαιρέσετε τη φράση «χωρίς τη συναίνεση της γυναίκας-θύματος», γιατί θα οπισθοδρομήσουμε και θα οδηγηθούμε σε αθωώσεις βιαστών..

»Ήρθε η ώρα να πούμε όχι άλλες σιωπές από τη πολιτεία..»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου